Κεραμέως: Η δέσμευση του πρωθυπουργού για διορθωτικές παρεμβάσεις στην ΕΥΠ έγινε ήδη πράξη

Η δέσμευση του πρωθυπουργού για διορθωτικές παρεμβάσεις στην ΕΥΠ γίνεται ήδη πράξη, αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σχολιάζοντας τις σαρωτικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στην ΕΥΠ, η κυρία Κεραμέως τόνισε σε ανάρτησή της:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με παρρησία αναγνώρισε λανθασμένο χειρισμό στην περίπτωση της επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη καθώς και την ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων και πρόσθετων φίλτρων στις διαδικασίες της ΕΥΠ. 

Και η δέσμευσή του έγινε ήδη πράξη: δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θωρακίζει περισσότερο το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, για παράδειγμα με την πρόβλεψη η άρση του απορρήτου να μην αποφασίζεται μόνο από έναν εισαγγελικό λειτουργό, όπως θεσμοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά επιπλέον και από Εισαγγελέα Εφετών».

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας:

Niki Kerameus
10 hours ago

Ο Πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis με παρρησία αναγνώρισε λανθασμένο χειρισμό στην περίπτωση της επισύνδεσης του κ. Ανδρουλάκη καθώς και την ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων και πρόσθετων φίλτρων στις διαδικασίες της ΕΥΠ. Και η δέσμευσή του έγινε ήδη πράξη: δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θωρακίζει περισσότερο το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, για παράδειγμα με την πρόβλεψη η άρση του απορρήτου να μην αποφασίζεται μόνο από έναν εισαγγελικό λειτουργό, όπως θεσμοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά επιπλέον και από Εισαγγελέα Εφετών.

epirusblog.gr
5 of 5
Κεραμέως: Η δέσμευση του πρωθυπουργού για διορθωτικές παρεμβάσεις στην ΕΥΠ έγινε ήδη πράξη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6508743709298784741
item