Τσίπρας στη Βουλή: Εξηγήστε μας κύριε Μητσοτάκη γιατί παρακολουθούσατε τον Ανδρουλάκη, μήπως ήταν κατάσκοπος;

«Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται σήμερα στην εθνική αντιπροσωπεία ως υπόλογος για ένα βαρύτατο θεσμικό ατόπημα, είναι υπόλογος για παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων. 

Είστε κατηγορούμενος για μία πρωτοφανή στα χρονικά αντιθεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρo ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ πολιτικών και δημοσιογράφων.

«Δεν είναι απλά ένα πολιτικό σφάλμα, είναι σοβαρή, αξιόποινη πράξη. Ιδιαίτερα δε όταν αφορά παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού, του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη. 

Ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για παρακολούθηση αρχηγό πολιτικού κόμματος, δεν νοείται καμιά επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας» σημείωσε ακολούθως.

Και πρόσθεσε: «Καατανοώ την ανάγκη σας να συσπειρώσετε το κοινό σας, όμως σας ακούει ο ελληνικός λαός, σας ακούει ολόκληρη η δημοκρατική και φιλελεύθερη Ευρώπη που παρακολουθεί εμβρόντητη τις τελευταίες αποκαλύψεις. 

Περιμένουν από εσάς εξηγήσεις, απαντήσεις, για το διά ταύτα, όχι γενικά εκθέσεις ιδεών, ούτε αστείες απόπειρες αντιπερισπασμό.

Είναι δυνατόν κύριε Μητσοτάκη να ισχυρίζεστε ότι είναι νόμιμο ο εκάστοτε πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης ευρωπαϊκής χώρας να δύναται να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους για λόγους εθνικής ασφάλειας; Χωρίς να εξηγεί ποιοι είναι αυτοί; Και ποιος είναι αυτός που θα κρίνει τον λόγο της εθνικής ασφάλειας; Εσείς μαζί με τους εκλεκτούς σας συνεργάτες; Αλλά ακόμη κι αν θα μπορούσε να έχει έστω και μία πιθανότητα να σταθεί το συνταγματικά και νομικά αιώνα επιχείρημα σας, είστε νομικά, πολιτικά έκθετοι.

 Αλήθεια, είναι πράκτορας ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι κατάσκοπος ξένων δυνάμεων, είναι επικίνδυνος εθνικών μας συμφερόντων; Σας δίνω τον λόγο, απαντήστε μας…».

Ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάχθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, ότι θα απαντήσει στη δευτερολογία του.

«Οι υπεκφυγές και τα ψέματα τελείωσαν» επεσήμανε σε έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας, «Η μεγαλύτερη δειλία είναι να μην αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη και να μη λέτε ότι φταίτε εσείς. Λέτε, «δεν φταίω εγώ, φταίει ο ανιψιός μου», ο κ. Δημητριάδης. Ο διευθυντής του γραφείου σας. Ούτε παιδιά του δημοτικού δεν το κάνουν αυτό. 

Η ευθύνης σας ανήκει ολοκληρωτικά, γιατί το πρώτο πράγμα που πράξατε με το που αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας, ήταν να περάσετε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αποκλειστικά στην δική σας ευθύνη. 

Και το δεύτερο πράγμα που πράξατε κατακαλόκαιρο του 2019 ήταν να περάσετε νόμο για να διορίσετε τον εκλεκτό σας, τον κ. Κοντολέων, ως διοικητή της ΕΥΠ, χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προσόντα».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε πολλές φορές τον πρωθυπουργό: «Γιατί κύριε Μητσοτάκη η ΕΥΠ υπό τη δική σας αποκλειστική ευθύνη παρακολούθησε τον Νίκο Ανδρουλάκη και μάλιστα την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ; Κάνατε διεθνώς ρεζίλι την χώρα μας. 

Πείτε μας ποιος είναι ο εθνικός λόγος που παρακολουθούσατε τον κύριο Ανδρουλάκη. Σταματήστε να διασύρεται τη χώρα διεθνώς».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που έδωσε εντολή να παρακολουθήσει η ΕΥΠ τον Ανδρουλάκη»

«Εσείς ο ίδιος προσωπικά κ. Μητσοτάκη δώσατε εντολή να παρακολουθηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, για να ελέγχετε όσα γίνονται στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, γιατί με το νέο εκλογικό νόμο, η απλή αναλογική θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας» τόνισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα έκανε λόγο για την ορισμό της υπονόμευσης της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, σημειώνοντας παράλληλα σε οξείς τόνους πως τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη τον «ακούγατε» επειδή έλεγξε την πρωτοβουλία σας, να δώσετε ασυλία σε μεγαλοστελέχη τραπεζών. Όχι μόνο γνωρίζατε, αλλά ήσασταν ο εγκέφαλος της παρακρατικής αυτής λειτουργίας, ήσασταν ο ιθύνων νους. 

Οφείλεται να δώσετε εξηγήσεις. Να δώσετε απάντηση και σε ένα ακόμα ερώτημα: εάν παρακολουθείται ένας ευρωβουλευτής και ένας δημοσιογράφος, ποιος πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος; Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ είπε ότι κανείς δεν εξαιρείται. Αυτό μας είπατε κι εσείς εδώ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες «για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα και να απαλλαγεί η χώρα από το τοξικό νέφος της ανηθικότητας και του ψέματος, επιστρέφοντας στην σταθερότητα».

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε εγκαλέσει τον πρωθυπουργό για «τοξική παρουσία» προκειμένου να συσπειρώσει το ακροατήριό του. «Είναι δυνατόν να παρακολουθείτε πολιτικό αρχηγό για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος θα τους κρίνει αυτούς τους λόγους; Εσείς και η παρέα σας; Είστε πολιτικά, νομικά αλλά πρωτίστως ηθικά υποχρεωμένος να δώσετε εξηγήσεις. 

Γιατί παρακολουθούσατε τον κ. Ανδρουλάκη; Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε;». 

Μάλιστα στο σημείο αυτό έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό να απαντήσει, «Ορίστε κ. Μητσοτάκη σταματάω την δική μου αγόρευση και σας δίνω τον λόγο. Ορίστε, πάρτε το λόγο και απαντήστε γιατί παρακολουθήσατε στον κ. Ανδρουλάκη; Είναι ύποπτος για κατασκοπεία; Πείτε μας… Η άρνησή σας να πείτε την αλήθεια είναι κι αυτό μια απάντηση. 

Η χειρότερη απάντηση και απόδειξη της ενοχής σας. Είναι κατάσκοπος ο κ. Ανδρουλάκης; Απειλεί τα εθνικά μας συμφέροντα; Καλείστε να δώσετε απαντήσεις. Ακόμα και η άρνησή σας βέβαια να δώσετε απαντήσεις είναι μια απάντηση. Αποδεικνύει την ενοχή σας. Τα ψέματα τελείωσαν. 

Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού σας, του πρώην διευθυντή του γραφείου σας κ. Δημητριάδη και του τέως διοικητή της ΕΥΠ, του εκλεκτού σας κ. Κοντολέωντα. Η μεγαλύτερη δειλία είναι να μην αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Ούτε παιδιά του δημοτικού δεν το κάνουν αυτό. Δεν μπορείτε να κρύβεστε. 

Η ευθύνη σας ανήκει ολοκληρωτικά».

epirusblog.gr
5 of 5
Τσίπρας στη Βουλή: Εξηγήστε μας κύριε Μητσοτάκη γιατί παρακολουθούσατε τον Ανδρουλάκη, μήπως ήταν κατάσκοπος;
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5931813893024118805
item