Θεσπρωτία: Αύγουστος διακοπών και πανηγυριών -Κίνηση και στο Τελωνείο Μαυροματίου

Οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται στην… κορύφωσή τους! Η έξοδος των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα έχει ξεκινήσει, αυτή την πρώτη εβδομάδα του μήνα κυρίως προς παραθαλάσσιους προορισμούς, καθώς τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου την… τιμητική τους έχουν τα χωριά με τα παραδοσιακά πανηγύρια! 

Μήνας διακοπών και πανηγυριών είναι… παραδοσιακά ο Αύγουστος, ειδικά φέτος που είναι η πρώτη χρονιά μετά την πανδημία του κορωνοϊού που δεν υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει εξαφανιστεί. 

Αντίθετα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων σε πόλεις και χωριά, όμως η κατάσταση φαίνεται πως τώρα πια είναι διαχειρίσιμη, καθώς οι περισσότεροι νοσούντες δεν χρειάζεται να νοσηλευθούν! 

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί επιμένουν για τήρηση των βασικών μέτρων προστασίας, δηλαδή χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά και συχνά rapid test για να αποτραπεί ανεξέλεγκτη διασπορά! 

Στο μεταξύ, σε ρυθμούς προετοιμασίας για να υποδεχτούν τους επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου βρίσκονται και τα χωριά της Θεσπρωτίας. 

Οι Δήμοι σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Αδελφότητες έχουν προετοιμάσει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και τις ηλικίες, στις πλατείες, έξω από εκκλησίες, δίπλα σε λίμνες και ποτάμια, με τα παραδοσιακά βέβαια πανηγύρια και τα ανταμώματα να έχουν και την… πρωτοκαθεδρία! 

Κίνηση παρατηρείται στο Τελωνείο Μαυροματίου, η οποία θα αυξάνεται όσο θα περνούν οι μέρες, καθώς Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί επιστρέφουν στις πατρογονικές τους εστίες για τις διακοπές του Αυγούστου. 

Όσον αφορά στα χωριά του Νομού Θεσπρωτίας, λίγοι απόδημοι έχουν αφιχθεί προς το παρόν, καθώς οι περισσότεροι φτάνουν μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ενώ αρκετοί συνδυάζουν διαμονή στα ορεινά με αυθημερόν αποδράσεις στις παραλίες, τις οποίες ευνοεί η εύκολη οδική πρόσβαση!

Η ανάπαυλα του Αυγούστου είναι για τους περισσότερους η μοναδική ίσως ευκαιρία να ηρεμήσουν, να αφήσουν πίσω τους τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, να ανταμώσουν με συγγενείς και φίλους, να γεμίσουν τις… μπαταρίες τους για το δύσκολο Φθινόπωρο και τον ακόμη δυσκολότερο χειμώνα που τους περιμένει. 

Η διεθνής ενεργειακή κρίση που πλήττει σφόδρα και τη χώρα μας, δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας για την επόμενη ημέρα…

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Αύγουστος διακοπών και πανηγυριών -Κίνηση και στο Τελωνείο Μαυροματίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1390857636057866140
item