Θεσπρωτία: Με πολύ κόσμο και πολλά πανηγύρια το Δεκαπενταύγουστο στη Θεσπρωτία...

Το Δεκαπενταύγουστο έφτασε στα  ύψη η επιστροφή των αποδήμων στη Θεσπρωτία, αλλά και η επισκεψιμότητα στα παράλια. Γέμισαν τα χωρία, ακόμη και τα πιο ορεινά στη Μουργκάνα και στο Σούλι, με κόσμο. 

Τα παραδοσιακά πανηγύρια και τα ανταμώματα είχαν κυρίως την τιμητική τους, όπου ο κόσμος συμμετείχε άφοβα και γλέντησε με την καρδιά του...

Η λαχτάρα των αποδήμων, αλλά και των ντόπιων να βρεθούν σε γλέντια και εκδηλώσεις τον Δεκαπενταύγουστο, ήταν έντονη, καθώς το περσινό και προπέρσινο καλοκαίρι υπήρχαν αυστηροί περιορισμοί λόγω πανδημίας. 

Μπορεί ο κορωνοϊός ακόμη να μην έχει «αποχωρήσει» από τις ζωές των πολιτών-  και να απαιτείται μεγάλη προσοχή κατά την παρουσία μας  ειδικά εκεί που επικρατεί συνωστισμός - ωστόσο οι ημέρες αυτές ήταν για τους απόδημου, αλλά και τους ντόπιους σαν μία απόδραση από τα προβλήματά τους. 

Αλλά και η επισκεψιμότητα στα παράλια της Θεσπρωτίας, κυρίως σε Σύβοτα και Πέρδικα ήταν μεγάλη. Υπήρχε στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα καταλύματα, πληρότητα, που έφτανε και ως το 80%.

 


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Με πολύ κόσμο και πολλά πανηγύρια το Δεκαπενταύγουστο στη Θεσπρωτία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3891054184523407441
item