Άρτα: Φωτιά κατέκαψε καλλιέργειες στον Μύτικα Άρτας - Αυτοψία από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης

Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Μύτικα της Τοπικής Κοινότητας Ανέζας, το απόγευμα της Τετάρτης. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στα όρια του οικισμού, ωστόσο δεν απειλήθηκαν σπίτια, καθώς οι άνεμοι έπνεαν σε αντίθετη κατεύθυνση και με ένταση τρία μποφόρ.

Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επίσης, συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις, καλλιέργειες ακτινιδίων και εσπεριδοειδών, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης και ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Γιάννης Παπαγιάννης βρέθηκαν στο σημείο και στις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές, με σκοπό να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής, συνομιλώντας παράλληλα με παραγωγούς και κατοίκους, ενώ υπήρξε και άμεση ενημέρωση για τον αγώνα που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων με τα μηχανήματα και οι εθελοντές, για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να μην κινδυνεύσουν κάτοικοι κα οικείες.

«Έγινε άμεση ενημέρωση του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών. Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής της Άρτας που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από την πρόσφατη πυρκαγιά η οποία απείλησε και σπίτια, αλλά χάρις στην έγκαιρη επέμβαση από εδάφους και αέρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», ανέφερε σε δήλωσή του κατά την επίσκεψη του ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Κοτσαρίνης.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Φωτιά κατέκαψε καλλιέργειες στον Μύτικα Άρτας - Αυτοψία από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3482255152843557371
item