Τι είναι άραγε τελικά η φιλία;

ένας λόγος να χαμογελάς αληθινά και να αγαπάς βαθιά.

Αυτή η έννοια που κάθε άνθρωπος θέλει στην ζωή του. Είναι άνθρωποι πέρα από τους συγγενείς, είναι άνθρωποι που τους διάλεξες ή σε διάλεξαν. Άραγε ξέρεις να διαλέγεις;

Βάζεις έναν άνθρωπο στην ζωή σου και μέρα με την μέρα χτίζεις την φιλία. Με στιγμές, με εμπιστοσύνη, δίνοντας την ψυχή σου. 

Περνάνε τα χρόνια και είσαι σίγουρος και έρχεται η στιγμή που για έναν ασήμαντο λόγω παύει να υπάρχει αυτή η φιλία που για σένα ήταν κάτι ιερό. 

Φτάνεις σε μια ηλικία και συνειδητοποιείς ότι η λέξη “φίλος” αξίζει μόνο σε λίγους, ίσως και έναν. Συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερο γνωστούς, παρά φίλους.

Για μένα φίλος είναι αυτός που θα είναι δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές, που θα σε δει στα χειρότερα σου και δεν θα φύγει, αλλά ούτε θα μείνει επειδή σε λυπάται. Αυτός που θα αντέξει να σε δει στα πατώματα, που θα κάτσει μαζί σου εκεί κάτω και θα σηκωθεί μαζί σου, αυτός είναι φίλος.

Η φιλία δεν γίνεται με το ζόρι, δεν γίνεται με ψεύτικες υποσχέσεις, με ψεύτικα “σ’ αγαπώ”, με εγωισμό και ψεύτικο ενδιαφέρον. 

Δεν γίνεται μόνο μέσα από μια οθόνη και ένα μήνυμα. Αν κάτι είναι αληθινό, ούτε η απόσταση δεν το χαλάει. Αν γίνει αυτό ακόμα και μετά από χρόνια, τελικά δεν άξιζε.

Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, πολλούς φίλους χωρίς ενδιαφέρον; Ένας που θα τον νιώθεις κοντά σου κάθε στιγμή ακόμα κι αν σας χωρίζουν χιλιόμετρα ή καλύτερα μόνος σου χωρίς λόγια που πληγώνουν, χωρίς δάκρυα που κοστίζουν;

Δυστυχώς ζούμε σε έναν ψεύτικο κόσμο, που το “σ’ αγαπώ” έχασε την πραγματική αξία, έχει γίνει κάτι σαν συνήθεια. Λέμε το “σ’ αγαπώ” τόσο εύκολα, που νομίζω ότι πλέον δεν ξέρουμε την σημασία του.

Υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους, την βοήθειά τους, το “είναι” τους και το μόνο που παίρνουν είναι μια άδεια αγκαλιά από μια ψυχή που όταν δεν σε έχει ανάγκη, πετάει εκεί που έχει συμφέρον. 

Συνειδητοποιείς ότι πρέπει να τα βρεις με το μέσα σου και να περνάς όμορφα, άσχετα αν είσαι με παρέα ή όχι. Αν το καταφέρεις, θα ζεις με αλήθεια και ίσως μόνο τότε να βρεις την ευτυχία, έναν λόγο να χαμογελάς αληθινά και να αγαπάς βαθιά.


epirusblog.gr
5 of 5
Τι είναι άραγε τελικά η φιλία;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6871131702895029918
item