Γεράκια «πάνω» από τη ΔΕΘ, για την τιμώμενη χώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εκτός απά τα Rafale, τα... γεράκια είναι αυτά που αναμένεται να σημαδέψουν ευχάριστα την εφετινή 86η ΔΕΘ, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι τιμώμενη χώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, μιλώντας για τις καινοτομίες της φετινής έκθεσης (10-18 Σεπτεμβρίου) αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις μεγάλες επενδυτικές προσδοκίες από την παρουσία της τιμώμενης χώρας, που είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις θεματικές για την τεχνολογία, το digital Greece, την ενέργεια, την κυκλική οικονομία, αλλά και το simulation του αεροπλάνου Rafale, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «θα έχουμε μία από τις καλύτερες εκθέσεις που ζήσαμε την τελευταία δεκαετία».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ποζρικίδης στη Βεργίνα Τηλεόραση, έρχεται πολύ μεγάλη αντιπροσωπία με πάνω από 50 εταιρείες, που κάποιες έχουν επενδύσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι Άραβες, παράλληλα, θα νιώσουν... οικεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς μια από τις πιο παραδοσιακές τέχνες τους, αυτή της ιερακοθηρίας, θα έχει την τιμητική της.

Ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοθηρίας βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε επαφές και συνεργασία με ανθρώπους της ΔΕΘ, όπως και τον αντίστοιχο σύλλογο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και με την πρεσβεία της χώρας στην Αθήνα και ετοιμάζονται πολλές... εκπλήξεις, που σχετίζονται με τα αρπακτικά πτηνά.

«Είναι πολύ καλή ιδέα να τιμηθούν τα ΗΑΕ με την προβολή αυτής της παραδοσιακής τέχνης, η οποία αποτελεί κοινό παρονομαστή στα πολιτιστικά δρώμενα των δύο χωρών, όπως επίσης και πανάρχαια πρακτική και στην Ελλάδα», αναφέρουν στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας, Σταύρος Αθανασίου, και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Αζμάνης. «Αυτό θα κάνει καλό και στην καλλιέργεια των σχέσεων των δύο χωρών, στη σφυρηλάτηση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών», σημειώνουν.

Ο σύλλογος, που έχει ούτως ή άλλως αγαστή συνεργασία με τα ΗΑΕ, καθώς ο Παναγιώτης Αζμάνης είναι κτηνίατρος στο νοσοκομείο γερακιών του βασιλιά του Ντουμπάι, βρίσκεται υπό την σκέπη της IAF, που αποτελεί τον φορέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιερακοθηρίας.

Ο Σταύρος Αθανασίου, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοθηρίας, με τον πρίγκιπα των Εμιράτων και πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιερακοθηρίας, Majed Ali Al Mansoori
Ο κτηνίατρος τωμ γερακιών του βασιλιά του Ντουμπάι, Παναγιώτης Αζμάνης


epirusblog.gr
5 of 5
Γεράκια «πάνω» από τη ΔΕΘ, για την τιμώμενη χώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7194365161828698212
item