Θεσπρωτία: Αναχωρούν οι επισκέπτες του καλοκαιριού

Έπειτα από μερικές πολύ… ζωηρές εβδομάδες, η ύπαιθρος της Θεσπρωτίας  επιστρέφει και πάλι στους συνήθεις ήσυχους ρυθμούς της,  καθώς σε εξέλιξη είναι η αναχώρηση των επισκεπτών του καλοκαιριού. 

Μπορεί η τιμή της αμόλυβδης να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όμως το ταξίδι στην επαρχία και η παραμονή στα πατρικά σπίτια κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις διακοπές σε νησιά ή στο εξωτερικό και αυτό παρακίνησε και φέτος πολλούς απόδημους Θεσπρωτούς να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους γλιτώνοντας έτσι τουλάχιστον τα έξοδα διαμονής που δεν είναι αμελητέα! 

Εξάλλου, οι αποστάσεις από το βουνό ως τα παράλια βοηθούν να συνδυάζει κανείς τη διαμονή σε χωριό με αυθημερόν αποδράσεις για μπάνιο στη θάλασσα και αυτό αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο για πολλούς αποδήμους να επιλέξουν ξανά την Ήπειρο για τις Αυγουστιάτικες διακοπές τους. 

 Τα παράλια

Σε αντίθεση με τα χωριά, τα παραθαλάσσια της Θεσπρωτίας θα εξακολουθήσουν να έχουν κόσμο και το επόμενο διάστημα, όσο τουλάχιστον ο καιρός το επιτρέπει. 

Τις προηγούμενες ημέρες τα ενοικιαζόμενα σε Σύβοτα,  Πλαταριά  καταλήφθηκαν λιγότερο από Ηπειρώτες παραθεριστές, οι οποίοι έχουν γίνει πλέον… λάτρεις της αυθημερόν επίσκεψης στη θάλασσα και πιο πολύ από τουρίστες με προέλευση τόσο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όσο και από τις κοντινές Βαλκανικές χώρες που έχουν γρήγορη και άνετη οδική πρόσβαση στην περιοχή μας.

 Τα πανηγύρια

Πόλο έλξης αποτέλεσαν, ειδικά φέτος, έπειτα από «διάλειμμα» δύο ετών» τα πατροπαράδοτα πανηγύρια, οι συναυλίες και όλες οι υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις που τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα σε πλατείες χωριών, έξω από εκκλησίες, δίπλα σε λίμνες και ποτάμια.

 Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως τα τέλη του μήνα, ενώ και ο Σεπτέμβριος επιφυλάσσει αρκετά πανηγύρια. Με την ολοκλήρωσή τους η ύπαιθρος θα επιστρέψει και πάλι στην γνώριμη κατάστασή της.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Αναχωρούν οι επισκέπτες του καλοκαιριού
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 355648368018806484
item