Κρήτη: Συνελήφθησαν οι δυο νταήδες που εμβόλισαν το όχημα των Γερμανών τουριστών

Στη σύλληψη των δυο «νταήδων» της Κρήτης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos
about an hour ago

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νταήδες, 36 και 34 ετών είχαν καταφέρει να διαφύγουν του αυτοφώρου. Για το έναν εκ των δύο είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, για τον δράστη που κρατούσε μαχαίρι και αναζητούνταν παντού.

Οι δύο νταήδες οι οποίοι στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και όχι μόνο, ενώ μετά το απίστευτο αυτό περιστατικό με θύματα μια οικογένεια Γερμανών τουριστών διέφυγαν και κρύφτηκαν μέχρι σήμερα το πρωί.

Η επίθεση στην οικογένεια των Γερμανών

Ο πατριός και τα τρία αδέλφια, έκαναν τις διακοπές τους σε ξενοδοχείοι της Σκαλέτα Ρεθύμνου.

Οι Γερμανοί τουρίστες που δέχθηκαν την επίθεση από οδηγό αγροτικού στην Κρήτη -Φωτογραφία: ERT

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής με το ενοικιασμένο τους όχημα κινούνταν σε δρόμο της περιοχής Πέραμα στον Μυλοπόταμο όταν συνέβη το αδιανόητο περιστατικό . 

Το αγροτικό 4Χ4 των νταήδων προσέκρουσε ελαφρά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της οικογένειας των τουριστών με τους 4 Γερμανούς να ζητούν τα στοιχεία τους για τις απαραίτητες διαδικασίες για το ενοικιαζόμενο όχημα και εκεί να ξεκινά αυτομάτως ο εφιάλτης τους. 

Όπως διηγήθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ η οικογένεια, τα δύο αγόρια, η κοπέλα και ο πατριός τους ο 35χρονος κρητικός επιτέθηκε με μανία εναντίον τους με μαχαίρι που είχε λάμα 20 – 25 εκατοστών!

«Είναι τρομακτικό να έρχεται κάποιος καταπάνω σου με ένα μαχαίρι, η αδελφή μου έκλαιγε» περιέγραψε ο ένας γιος της οικογένειας.

Ακολούθησε η παρέμβαση άλλων ντόπιων, αλλά το θρίλερ δεν σταμάτησε εκεί.

Η οικογένεια επιχείρησε να απομακρυνθεί χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον κίνδυνο, αφού ο οδηγός του αγροτικού άρχισε να τους καταδιώκει μέχρι το κέντρο του Πανόρμου, όπου με όπισθεν, ανέβηκε πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι, σε μια προφανή απόπειρα να συνθλίψει τους επιβάτες, που γλίτωσαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων.

Το στραπατσαρισμένο ενοικιασμένο ΙΧ των Γερμανών -Φωτογραφία: ΕΡΤ
epirusblog.gr
5 of 5
Κρήτη: Συνελήφθησαν οι δυο νταήδες που εμβόλισαν το όχημα των Γερμανών τουριστών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 773181434629308814
item