Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κεφαλονιά σήμερα Αναλυτικά το πρόγραμμά του

Την Κεφαλονιά επισκέπτεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις περιοδείες ανά την Ελλάδα και την απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός φτάνοντας νωρίς σήμερα το πρωί στον ελκυστικό τουριστικό προορισμό θα έχει ενημέρωση για την πορεία έργων υποδομής στο νησί του Ιονίου, θα επισκεφθεί δομές υγείας και πρόνοιας και θα έχει σύσκεψη με τους Δημάρχους Κεφαλληνίας και Ιθάκης (στις 11:30), στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας.

Στόχος της μετάβασής του στην Κεφαλονιά είναι ειδικότερα το «σκανάρισμα» των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό του 2014 και τον «Ιανό», στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου Αργοστολίου, στην ανακατασκευή του δρόμου Αργοστολίου-Πόρου καθώς στην δρομολόγηση της κατασκευής του αρχαιολογικού μουσείου. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει ενημέρωση για την πορεία των έργων και την δρομολόγηση άμεσων λύσεων τόσο από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που θα τον συνοδεύουν (μεταξύ των οποίων θα είναι η αναπληρωτής υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης αλλά και ο τοπικός «γαλάζιος» βουλευτής Παναγής Καππάτος) αλλά και από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και διάφορων φορέων. 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις, ενώ κατά την επίσκεψή του στο Αργοστόλι, το Ληξούρι και άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς θα έχει, όπως αναμένεται, τη δυνατότητα να ακούσει τις επισημάνσεις των πολιτών όσον αφορά στα αναγκαία έργα υποδομών.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι και η περιοδεία στην Κεφαλονιά εντάσσεται στον προγραμματισμό των πρωτοβουλιών με σύνθημα «δίπλα στον πολίτη» και στον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου για την χωρίς καθυστερήσεις προώθηση σημαντικών έργων για την κάθε περιοχή της χώρας. 

Σε κάθε περίπτωση η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μια μονοεδρική περιφέρεια, που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε το 2019 σημειώνοντας μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, έχει και πολιτική διάσταση.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα είναι -εκτός από τον κ. Καππάτο που διεκδικεί την επανεκλογή του- και ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας. 

Ο πανεπιστημιακός και προσωπικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου με κεντροαριστερή προέλευση, έχει μεγαλώσει στην Κεφαλονιά και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το νησί. 

Ο κ. Μαραβέγιας -καθηγητής Μακροοικονομικής Ανάλυσης, Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, πρώην Αναπληρωτής Πρυτάνεως του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- έχει διατελέσει υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

epirusblog.gr
5 of 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κεφαλονιά σήμερα Αναλυτικά το πρόγραμμά του
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6187053320512678957
item