Ποιος είναι ο χειρότερος τρόπος να πείτε σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέρεστε για εκείνον;

Σύμφωνα με τους ειδικούς -όχι μόνο για τις τόσο επίσημες προτάσεις όπως του γάμου, αλλά και για την απάντηση στην εκδήλωση ενός απλού ερωτικού ενδιαφέροντος –  ο χειρότερος τρόπος να απαντήσει κάποιος αρνητικά είναι να το κάνει δημόσια. Βέβαια αυτό προϋποθέτει και ο άλλος να μην έχει  ρωτήσει δημόσια, γιατί εκεί έρχεται μια δύσκολη στιγμή και για τους δυο σας. 

Αλλά έστω ότι το κάνει δημόσια, ναι, πρέπει να το σώσετε και να του δώσετε την αρνητική σας απάντηση ιδιωτικά. Σε κάθε περίπτωση η απόρριψη χωνεύεται καλύτερα όταν τρώγεται εν οίκω, γιατί εν δήμω είναι πάρα πολύ δύσπεπτη.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι χρειάζεται αρκετό θάρρος και ίσως λίγη αφέλεια για να εκδηλώσει κάποιος δημόσια το ενδιαφέρον του σε κάποιον άλλον. 

Ο ρομαντισμός από τη γελοιοποίηση απέχει όσο ένας κουβάς νερό σε έναν τύπο που κάνει καντάδα στο παράθυρο μιας γυναίκας που του αρέσει εβδομήντα χρόνια πριν και όχι από τον αυστηρό πατέρα της, αλλά από την ίδια.  

Στις μέρες μας, θα μπορούσε να είναι μια αντίστοιχη ψυχρολουσία στα social media (βλέπε το περιστατικό ανάμεσα στην ηθοποιό και τον ποδοσφαιριστή- Ιnbox: Kαλησπέρα τι κάνεις εσύ; Αντίδραση: Δημόσια απάντηση κοινοποιημένη στο πανελλήνιο.)

Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος να ξεκαθαρίσετε σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέρεστε για εκείνον είναι ιδιωτικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε αν δεν θέλετε να συναντηθείτε από κοντά -τηλέφωνο, sms, email, messenger, skype, ακόμα και χειρόγραφη επιστολή- αλλά οπωσδήποτε είναι κάτι που μπορεί να μείνει μεταξύ σας. Και συμφωνούν απόλυτα και οι ειδικοί σε αυτό.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποιος είναι ο χειρότερος τρόπος να πείτε σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέρεστε για εκείνον;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5077605138329587319
item