Πώς να κάνεις ένα καλοκαιρινό ρομάντσο να διαρκέσει

Η ειδικός σεξ και σχέσεων του dating app, Bumble, η Δρ. Caroline West, μας δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διαρκέσει ο καλοκαιρινός μας έρωτας.

Αρχικά όπως λέει, θα πρέπει να διαπιστωθεί η κατάστασή τους. «Ιδανικά θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων τη ρομαντική θέση του καλοκαιρινού σας έρωτα, ώστε να μην απογοητευτείτε ενδεχομένως στο τέλος του ταξιδιού», εξηγεί και προσθέτει: «Έχουν κάτι άλλο να τους περιμένει ότα επιστρέψουν από τις διακοπές ή ψάχνουν ακόμη και για κάτι πιο μακροπρόθεσμο;»

Τότε, όπως σε κάθε καλή σχέση, η επικοινωνία είναι το κλειδί. «Πριν πείτε το γλυκόπικρο αντίο στο τέλος των διακοπών, κάντε μια ανοιχτή συζήτηση για το αν θα θέλατε να κρατήσετε επαφή και να συνεχίσετε αυτό το ταξίδι μαζί», προτείνει η Δρ. West. 

«Το να ξέρετε πού βρίσκεστε και να είστε ξεκάθαροι για το αν αυτό ήταν ένα συναρπαστικό ρομάντζο που έμοιαζε με ανεμοστρόβιλο ή κάτι λίγο πιο σοβαρό, θα σας χαρίσει μία πολύ απαραίτητη ηρεμία», λέει.

Εάν έχετε αποφασίσει και οι δύο ότι θέλετε να προχωρήσετε, ίσως χρειαστεί να προετοιμαστείτε για κάποια σχέση από απόσταση αν δεν μένετε στην ίδια πόλη. Για να κρατήσετε τα πράγματα σε καλό δρόμο και την αρχική φλόγα αναμμένη, η Δρ. West συμβουλεύει να προγραμματίσετε μια εβδομαδιαία βιντεοκλήση, ώστε να έχετε λίγο χρόνο πρόσωπο με πρόσωπο καθώς αυτή είναι η καλύτερη επικοινωνία και να προσπαθήσετε να δεσμευτείτε να ταξιδεύετε με τη σειρά για να επισκέπτεστε ο ένας τον άλλον τακτικά.

Ωστόσο, ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις και την καλύτερη προσπάθεια και από τα δύο μέρη, δεν είναι όλες οι αγάπες χτισμένες για να διαρκέσουν και μπορεί να πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι τα πράγματα απλά δεν θα λειτουργήσουν πίσω στο σπίτι.

Τι να κάνεις αν τα πράγματα ξεφύγουν

Οι χωρισμοί είναι πάντα δύσκολοι, ακόμα κι αν δεν βγαίνετε για πολύ καιρό, και το να αποχαιρετήσεις κάποιον με τον οποίο είχες μια ιδιαίτερη (αν και σύντομη) σχέση μπορεί να είναι αρκετά συναισθηματικό. Η Δρ. West εξηγεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα πράγματα είναι να αφεθείς και να τα απολαύσεις γι’αυτό που είναι.

«Κάντε ένα βήμα πίσω και απλά εκτιμήστε το πόσο διασκεδάσατε με αυτό το άτομο. Είναι λυπηρό όταν τα καλά πράγματα τελειώνουν, αλλά ο λόγος που οι διακοπές είναι τόσο συναρπαστικές είναι λόγω της προσωρινής απόδρασης που προσφέρουν», συνεχίζει. «Να θυμάστε ότι ακόμη και οι βραχυπρόθεσμες σχέσεις μπορούν να είναι μια ικανοποιητική και θετική εμπειρία».

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να κάνεις ένα καλοκαιρινό ρομάντσο να διαρκέσει
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5231538813591763269
item