Ήπειρος: ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ σήμερα το αντάμωμα καλλιτεχνών ηπειρώτικης μουσικής

Το Διεθνές Κέντρο Ηπειρωτικής Μουσικής (ΔΙΚΗΜ) διοργανώνει μια συναυλία αυθεντικής ηπειρώτικης μουσικής σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 20:30, στο εξαιρετικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής υπαίθριο θέατρο «Άγγελος Κίτσος» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ζαγορίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κήπων Ζαγορίου «Η Μπάγια».

Το αντάμωμα αυτό των 30 νέων οργανοπαικτών και των 20 τραγουδιστών, θα συμπεριλάβει σκοπούς και τραγούδια 16 ιδιωμάτων ολόκληρης της Ηπείρου και συμπεριλαμβάνει πολυφωνικά τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική παράδοση του Πωγωνίου.

Στόχος του ΔΙΚΗΜ, όπως ανέφεραν οι συνιδρυτές και διαχειριστές του, Στέφανος Καραπέτσης και Δημήτρης Ιωαννίδης αντίστοιχα, είναι η διάσωση, διατήρηση και συνέχεια της παραδοσιακής μουσικής και για αυτόν το λόγο, στηρίζει τη συμμετοχή νέων σε ηλικία μουσικών, μερικοί από τους οποίους είναι μέλη των μεγαλύτερων μουσικών οικογενειών του τόπου μας, που όλα αυτά τα χρόνια διατήρησαν με σεβασμό και μεράκι την μουσική ιστορία μας.

«Πραγματικά είναι μια μοναδική συγκέντρωση του πλούτου της παραδοσιακής μας μουσικής και θεωρούμε ότι το αυριανό αντάμωμα θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όσους παρευρεθούν» ανέφερε ο κ. Καραπέτσης.

«Αυτό που με συγκινεί είναι η ευκαιρία που δίνουμε σε νέους σε ηλικία μουσικούς, μετά από μια πολλή μεγάλη περίοδο απραξίας λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, να συνεχίσουν την ιστορία της παραδοσιακής μουσικής με σεβασμό στην αυθεντικότητα και την εξέλιξη της μουσικής στην Ήπειρο», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

Στην εκδήλωση του μουσικού ανταμώματος θα λάβουν μέρος και χορευτικά τμήματα από το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων με την Έφορο Χορευτικών Τμημάτων κα Ανδρομάχη Μπούνα – Βάιλα να κάνει λόγο για μια τιμητική παρουσίαση.

«Είναι τιμή μας που θα συμμετέχουμε σε 10 μουσικές ενότητες με φορεσιές από την πολύτιμη ιματιοθήκη του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, το οποίο συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής στην πόλη μας», σημείωσε η κα Μπούνα – Βάιλα.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ σήμερα το αντάμωμα καλλιτεχνών ηπειρώτικης μουσικής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6420947150884990111
item