Η ξηρασία τρελαίνει τη Βρετανία: Θα απαγορευτούν τα λάστιχα ποτίσματος! Καρφώνει ο ένας τον άλλο για σπατάλη νερού

Σχεδόν 30 εκατομμύρια βρετανικά νοικοκυριά θα απαγορευθεί να χρησιμοποιούν λάστιχα ποτίσματος μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ξεκινώντας από σήμερα, ενώ ο καύσωνας προκάλεσε αύξηση των θανάτων τον Ιούλιο στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης της χώρας, η Thames Water, ξεκινά τους περιορισμούς από σήμερα με 15 εκατομμύρια νοικοκυριά στο στόχαστρο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απαγόρευση νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού είπε ότι τα επίπεδα νερού στις δεξαμενές της ήταν «πολύ χαμηλότερα από το συνηθισμένο», εν μέσω μιας εκτεταμένης ξηρασίας σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

Η εταιρεία ακολουθεί τις αποφάσεις των Welsh Water, Southern Water, South East Water και South West Water στην εφαρμογή των απαγορεύσεων, με την Yorkshire Water να είναι η τελευταία εταιρεία ύδρευσης που θα ακολουθήσει το παράδειγμα στις 26 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 29,4 εκατομμύρια πελάτες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν λάστιχα νερού μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τέλος το πότισμα για εκατομμύρια Βρετανούς/ Φωτογραφία Shutterstock

Ο πιο ξηρός Ιούλιος από το 1885

Τα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα το πρωί, 24 Αυγούστου, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα λήξει η «προσωρινή» απαγόρευση. Η εταιρεία είπε ότι αυτή τη στιγμή βιώνει τον «πιο ξηρό Ιούλιο από το 1885», με τον Τάμεση στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών.

Τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου έζησαν δύο ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών την περασμένη εβδομάδα, αλλά η Υπηρεσία Περιβάλλοντος είπε ότι θα χρειαστούν βροχές εβδομάδων για να αναπληρωθούν τα αποθέματα νερού και να τερματιστεί η ξηρασία.

Οι 15 εκατομμύρια πελάτες της Thames Water δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν σωλήνες για τον καθαρισμό αυτοκινήτων, το πότισμα των κήπων τους, το γέμισμα πισινών και το καθάρισμα των παραθύρων και λοιπών εξωτερικών χώρων.

Ωστόσο, η εταιρεία ύδρευσης δέχθηκε πυρά τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του υψηλού επιπέδου διαρροών και βλαβών που μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να διορθωθούν, σπαταλώντας δισεκατομμύρια λίτρα νερού - παρόλο που έχει σημειώσει τα υψηλότερα επίπεδα ζήτησης την τελευταία 25ετία.

Πολλές οι βλάβες και υψηλά επίπεδα διαρροών εκθέτουν την Thames Water

Τέλος και το μπάρμπεκιου- Με εντολή της πυροσβεστικής

Προτού τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση των λάστιχων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου προχώρησε στην ασυνήθιστη δράση της εκστρατείας για όλα τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ να σταματήσουν να πωλούν μπάρμπεκιου μιας χρήσης λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς κατά τη χρήση τους σε ανοιχτούς χώρους.

Ο καύσωνας έσπασε ρεκόρ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα με περιοχές της Αγγλίας να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά.

«Σπάνε» τα τηλέφωνα για καταγγελίες σπατάλης νερού- «Καρφώνουν» οι γείτονες

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις πρέπει να υπενθυμίσουν στο κοινό να μην τους τηλεφωνεί για παραβιάσεις της απαγόρευσης σωλήνων, αφού έχουν ήδη λάβει 999 κλήσεις από εκείνους που κατασκοπεύουν τους γείτονές τους προτού καν τεθούν σε ισχύ οι απαγορεύσεις για λάστιχα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης δήλωσε ότι έχει ήδη δει «άνευ προηγουμένου ζήτηση» στις τηλεφωνικές τους γραμμές για μια σειρά ζητημάτων αυτό το καλοκαίρι, λαμβάνοντας περισσότερες από 1.000 κλήσεις την ημέρα.

Η βοηθός αρχηγού, αστυφύλακας Νίκι Λίπερ δήλωσε: «Λαμβάνουμε ήδη κλήσεις από άτομα που καταγγέλουν παραβιάσεις της απαγόρευσης των χρήσης των λαστίχων οι οποίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και οι οποίες θα πρέπει να απευθύνονται στην εταιρεία ύδρευσης.

«Όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από άλλους φορείς. Υπάρχει μια λίστα με αυτά τα πρακτορεία στον ιστότοπό μας, γι' αυτό ελέγξτε online προτού μας καλέσετε», υπογράμμισε η Λίπερ.

Πρωτόγνωρη ξηρασία στη Μ. Βρετανία/ Φωτογραφία ΑΡ

1500 επιπλέον θάνατοι την περίοδο του καύσωνα-

Περισσότεροι από 1.500 επιπλέον θάνατοι σημειώθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουλίου, αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία - καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ για τις νυχτερινές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ο μέσος αριθμός ημερήσιων θανάτων στην Αγγλία κατά τις περιόδους καύσωνα ήταν επτά τοις εκατό υψηλότερος από ό,τι τις άλλες ημέρες του μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

epirusblog.gr
5 of 5
Η ξηρασία τρελαίνει τη Βρετανία: Θα απαγορευτούν τα λάστιχα ποτίσματος! Καρφώνει ο ένας τον άλλο για σπατάλη νερού
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6146925606603509451
item