Κύκλοι Θεοδωρικάκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο των δουλεμπόρων και της Τουρκίας»

Νέα απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν με τους μετανάστες στον Έβρο δίνουν κύκλοι του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας αλλά και την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο Θεοδωρικάκου, τόνιζαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μετατρέπεται σε φερέφωνο των δουλεμπόρων και της Τουρκίας». Σημείωναν δε ότι «η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα πόνεσε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κύκλοι του υπουργού σχολίαζαν ότι «μέσα στην απόγνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει την αλήθεια και την πραγματικότητα ακροδεξιά πολιτική και μετατρέπεται σε φερέφωνο δουλεμπόρων και του καθεστώτος της γειτονικής χώρας, αναπαράγοντας ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος της Ελλάδας. 

Προφανώς τους πιάνει πανικός όταν κάποιος τους θυμίζει τη Μόρια και την Ειδομένη. Την ώρα που οι ίδιοι μετανάστες δηλώνουν ότι τους έστειλαν με βία οι Τούρκοι στην Ελλάδα, ότι το πεντάχρονο παιδάκι πέθανε μέσα στην Τουρκία και ότι όταν μπήκαν στην Ελλάδα και τους εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία τους φέρθηκε με εξαιρετικό τρόπο. 

Ο φόβος για τις εκλογές και το αντιπολιτευτικό τους αδιέξοδο τους οδηγεί σε πανικό», κατέληγαν οι κύκλοι του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του υπ. Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση διάσωσης 38 μεταναστών στον Έβρο.

«Η κυβέρνηση του Turkaegean και του Όρουτς Ρέιτς, ​που κόντεψε να φτάσει στη Σαλαμίνα, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών έτσι και στον Έβρο όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους αρχίζουν επιθέσεις με νέα ψέματα, χυδαιότητες και συκοφαντίες όπως το σημερινό ακροδεξιό παραλήρημα του τέως Κνίτη, κ. Θεοδωρικάκου…», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «ούτε και εκεί όμως πρωτοτυπούν καθώς αποδεικνύονται κακοί αντιγραφείς του τραμπισμού».

Θεοδωρικάκος: Αν ο Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα, όπως επί των ημερών του, ας το πει ευθέως

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε απάντηση σε δηλώεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «ψέματα για τις υποκλοπές» και «ψέματα για τους "καταραμένους του Έβρου"», τόνισε ότι «μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε».

«Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε. 

Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους. Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Το tweet Τσίπρα και η απάντηση της κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες, με ανάρτησή του στο twitter. εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι κυβερνά με ψέματα και παρακολουθήσεις, αναφερόμενος στο περιστατικό με τους μετανάστες στον Έβρο.

«Ψέματα για τις υποκλοπές, μέχρις ότου δεν μπορούσαν πια να διαψεύσουν τα αδιάψευστα. Ψέματα για τους ''καταραμένους του Έβρου'', που τους δήλωναν ακόμα και σε θεσμικές ενημερώσεις ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού. 

Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του. Κυβερνούν με ψέματα, ελεγχόμενη ενημέρωση και παράνομες παρακολουθήσεις. 

Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα ''παρακολουθήσουν''. Και σήμερα ούτε μια συγγνώμη, καμιά τύψη, καμιά νύξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Έχουν ακόμη και οι λέξεις χάσει το νόημά τους», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Ψέματα για τις υποκλοπές, ψέματα για τους «ανύπαρκτους» του Έβρου. Ψέματα ακόμα και για το νεκρό 5χρονο παιδί. Κυβερνούν με ψέματα και παράνομες παρακολουθήσεις. Αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα «παρακολουθήσουν». Και σήμερα ούτε συγγνώμη. Καμιά τύψη, καμιά νύξη ανθρωπιάς.

Share

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας, σε παραληρηματικό αντιπολιτευτικό μένος, εργαλειοποιεί μια τραγωδία για να καταφερθεί σκαιότατα εναντίον των ελληνικών αρχών, το προσωπικό των οποίων αγωνίζεται για την προστασία της πατρίδας και της ανθρώπινης ζωής, με αυταπάρνηση, ανθρωπιστική ευαισθησία και χωρίς διακρίσεις», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, χωρίς κανένα στοιχείο και αντίθετα με τις μαρτυρίες των ίδιων των προσφύγων, στηρίζει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του σε δήθεν δικαιωματιστές και στην προπαγάνδα που διασπείρουν αλλότριες δυνάμεις, οι οποίες προφανώς θέλουν να προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. Με αυτούς συντάσσεται ο κ. Τσίπρας, αδιαφορώντας για την αλήθεια».

«Όσο για τη διαφύλαξη και παρακολούθηση των συνόρων, όλοι θυμόμαστε πώς το έκανε, όσο κυβέρνησε, και όλοι φανταζόμαστε πώς θα αντιμετώπιζε την εισβολή το 2020», κατέληξε στη δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία. 

Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους Νόμους μας και το διεθνές δίκαιο διαδικασίες».

«Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο και αν ο κ. Τσίπρας αρνείται να την αναγνωρίσει», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και καταλήγοντας τόνισε: «Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».


epirusblog.gr
5 of 5
Κύκλοι Θεοδωρικάκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο των δουλεμπόρων και της Τουρκίας»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4558383896603638090
item