Γιατί μας πιάνει μελαγχολία τον Αύγουστο;

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι μια περίοδος αισιοδοξίας αλλά στο τέλος της σεζόν, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε άγχος και μελαγχολία που τελειώνει – μια κατάσταση γνωστή και ως «August Blues».

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που αρχίζετε να παρατηρείτε ότι οι μέρες μικραίνουν και ο φαινομενικά ατελείωτος χειμώνας είναι προ των πυλών.

Η August Blues τρέφεται περισσότερο από το άγχος παρά από την κατάθλιψη. Με άλλα λόγια, είναι πιο πιθανό να αισθάνεστε άγχος παρά κατάθλιψη αν αντιμετωπίζετε τα August Blues.

Πώς να όμως θα διαχειριστείτε την μελαγχολία του Αυγούστου;

Να είστε καλοί με τον εαυτό σας

Προσπαθήστε να βάλετε στόχους για να πίνετε περισσότερο νερό. Προμηθευτείτε τροφές που σας κάνουν να νιώθετε ο καλύτερος εαυτός σας. Αφήστε τον εαυτό σας να κοιμηθεί λίγο περισσότερο Και προσπαθήστε να κινηθείτε. Όσο καλύτερα αισθάνεστε σωματικά, τόσο καλύτερα θα αρχίσετε να αισθάνεστε συναισθηματικά.

Αντισταθείτε στην παρόρμηση να απομονωθείτε

Οι άνθρωποι που βιώνουν άγχος και μελαγχολία τον Αύγουστο πρέπει να κάνουν προσπάθεια να βγουν εκεί έξω και να κάνουν τα πράγματα που τους αρέσουν. Προσπαθήστε να αναγκάσετε τον εαυτό σας να πάει σε αυτό το πάρτι στην πισίνα ή να δείτε αυτήν την ταινία. Ή κάντε μικρά βήματα και απλώς προσκαλέστε μερικούς φίλους. Αν σας φαίνεται υπερβολικό, δοκιμάστε να καλέσετε έναν φίλο.

Αγνοήστε το FOMO των social media

Οι άνθρωποι παρουσιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο καλές στιγμές από τη ζωή τους για να κάνουν τους φίλους τους να πιστεύουν ότι διασκεδάζουν όλη την ώρα. Αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν διασκεδάζει συνεχώς. 

Αγκαλιάστε ένα κουτάβι

Το χάιδεμα των ζώων απελευθερώνει ωκυτοκίνη – την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για να σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι. Με άλλα λόγια, το να χαϊδεύετε κουτάβια σας κάνει χαρούμενους. Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη τόνωση της διάθεσης, επισκεφτείτε έναν φίλο ή γείτονα που έχει σκύλο για κάποια θεραπεία με κατοικίδια. Για διπλή τόνωση της διάθεσης, προσφερθείτε να βγάλετε βόλτα τον σκύλο, ώστε να ασκηθείτε ταυτόχρονα.

Ανεβάστε τα Tunes

Φτιάξτε μια λίστα αναπαραγωγής με θετικές μελωδίες που μπορείτε να βάλετε σε εναλλαγή όταν αισθάνεστε πεσμένοι. Δεν είστε σίγουροι τι να προσθέσετε; Ζητήστε από τους φίλους σας να προτείνουν τα αγαπημένες τους κομμάτια. Θα έχετε μια πλήρη λίστα αναπαραγωγής σε ελάχιστο χρόνο.

«Ελαττώστε ταχύτητα»

Χρησιμοποιήστε τον Αύγουστο για να πάρετε μια ανάσα και να ξεκουραστείτε. Διοχετεύστε τον εσωστρεφή εαυτό σας και αφιερώστε μερικές επιπλέον νύχτες στον εαυτό σας, αντί να προσπαθήσετε να «εκμεταλλευτείτε στο έπακρο» τα τελευταία κομμάτια του καλοκαιριού. 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί μας πιάνει μελαγχολία τον Αύγουστο;
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6705313810296929294
item