Φρεγάτες Belh@rra για το Πολεμικό Ναυτικό: “Τρέχουν” πάση δυνάμει (vid.)

Την ώρα που στα Γαλλικά ναυπηγεία της Lorient οι εργασίες για την κατασκευή των δύο πρώτων Ελληνικών φρεγατών Belharra βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη,το Ναυτικό Επιτελείο αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο να έχει μια πρώτη εικόνα για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του πρώτου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν έως τώρα στην εκτίμηση ότι μπορεί να αποτελέσει εφικτό στόχο η παράδοση της πρώτης Ελληνικής FDI αρκετούς μήνες πριν τον Μάρτιο του 2025 όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία.

Τον Οκτώβριο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχει προγραμματιστεί από τους Γάλλους της Naval Group ο δεξαμενισμός του υπό ναυπήγηση πλοίου το οποίο θα πάρει στο υπόστεγο τη θέση dry dock της Γαλλικής FDI που αναμένεται να βγει στη θάλασσα, σε έναν από τους προβλήτες του ναυπηγείου. 

Ενώ με τη σειρά της η δεύτερη Ελληνική φρεγάτα, τα πρώτα blocks της οποίας ήδη ‘’χτίζονται’’, αναμένεται να πάρει τη θέση της πρώτης στο μεγάλο υπόστεγο των ναυπηγείων.

Αν όλα κυλήσουν με βάση τον σχεδιασμό και η πρώτη Ελληνική Belharra δεξαμενιστεί σε δύο περίπου μήνες αυτό ήδη θα σημαίνει ότι οι Γάλλοι προηγούνται του χρονοδιαγράμματος το οποίο προέβλεπε σύμφωνα με πληροφορίες το dry dock του πλοίου να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2023. 

Με ανάλογη ταχύτητα φαίνεται ότι ‘’τρέχει’’ και η ναυπήγηση της δεύτερης φρεγάτας του Πολεμικού μας ναυτικού η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό πρόκειται να παραδοθεί στον Ελληνικό Στόλο το Φθινόπωρο του 2025. Έτσι όπως όλα δείχνουν αν οι Γάλλοι καταφέρουν να επιτύχουν την επιτάχυνση του προγράμματος αυτό θα ισχύει και για τις δύο Ελληνικές FDI.

Το Ναυτικό Επιτελείο, Στελέχη του οποίου ήδη βρίσκονται στη Lorient και παρακολουθούν την εξέλιξη του προγράμματος,εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο κυρίως για την ποιότητα των εργασιών που πραγματοποιούν οι Γάλλοι κατασκευαστές γεγονός που διαπίστωσε και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης κατά την επίσκεψή του στο ναυπηγείο.

Οι Έλληνες αξιωματικοί δεν έχουν απλά πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη της ναυπήγησης των δύο πλοίων αλλά παρακολουθούν ταυτόχρονα και τις εργασίες στο Γαλλικό πλοίο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον ‘’πιλότο’’ για όλες τις εργασίες. 

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και το επόμενο διάστημα όταν η Γαλλική φρεγάτα πέσει στη θάλασσα και τοποθετηθεί ο ‘’πύργος’’ με το ραντάρ Sea Fire, το σύστημα μάχης και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που θα διαθέτει το πλοίο όπως ακριβώς και τα Ελληνικά που ακολουθούν.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει η εξαιρετικής σημασίας διαδικασία επιλογής των πρώτων Στελεχών τα οποία θα αποτελέσουν τα πρώτα πληρώματα των δύο Ελληνικών Belharra.

Την ώρα που στα Γαλλικά ναυπηγεία της Lorient οι εργασίες για την κατασκευή των δύο πρώτων Ελληνικών φρεγατών Belharra βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη,το Ναυτικό Επιτελείο αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο να έχει μια πρώτη εικόνα για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του πρώτου πλοίου στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν έως τώρα στην εκτίμηση ότι μπορεί να αποτελέσει εφικτό στόχο η παράδοση της πρώτης Ελληνικής FDI αρκετούς μήνες πριν τον Μάρτιο του 2025 όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία. 

Τον Οκτώβριο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχει προγραμματιστεί από τους Γάλλους της Naval Group ο δεξαμενισμός του υπό ναυπήγηση πλοίου το οποίο θα πάρει στο υπόστεγο τη θέση dry dock της Γαλλικής FDI που αναμένεται να βγει στη θάλασσα, σε έναν από τους προβλήτες του ναυπηγείου. 

Ενώ με τη σειρά της η δεύτερη Ελληνική φρεγάτα, τα πρώτα blocks της οποίας ήδη ‘’χτίχονται’’, αναμένεται να πάρει τη θέση της πρώτης στο μεγάλο υπόστεγο των ναυπηγείων.

Αν όλα κυλήσουν με βάση τον σχεδιασμό και η πρώτη Ελληνική Belharra δεξαμενιστεί σε δύο περίπου μήνες αυτό ήδη θα σημαίνει ότι οι Γάλλοι προηγούνται του χρονοδιαγράμματος το οποίο προέβλεπε σύμφωνα με πληροφορίες το dry dock του πλοίου να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2023. 

Με ανάλογη ταχύτητα φαίνεται ότι ‘’τρέχει’’ και η ναυπήγηση της δεύτερης φρεγάτας του Πολεμικού μας ναυτικού η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό πρόκειται να παραδοθεί στον Ελληνικό Στόλο το Φθινόπωρο του 2025. 

Έτσι όπως όλα δείχνουν αν οι Γάλλοι καταφέρουν να επιτύχουν την επιτάχυνση του προγράμματος αυτό θα ισχύει και για τις δύο Ελληνικές FDI.

Το Ναυτικό Επιτελείο, Στελέχη του οποίου ήδη βρίσκονται στη Lorient και παρακολουθούν την εξέλιξη του προγράμματος,εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο κυρίως για την ποιότητα των εργασιών που πραγματοποιούν οι Γάλλοι κατασκευαστές γεγονός που διαπίστωσε και ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης κατά την επίσκεψή του στο ναυπηγείο.

Οι Έλληνες αξιωματικοί δεν έχουν απλά πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη της ναυπήγησης των δύο πλοίων αλλά παρακολουθούν ταυτόχρονα και τις εργασίες στο Γαλλικό πλοίο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον ‘’πιλότο’’ για όλες τις εργασίες. 

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και το επόμενο διάστημα όταν η Γαλλική φρεγάτα πέσει στη θάλασσα και τοποθετηθεί ο ‘’πύργος’’ με το ραντάρ Sea Fire, το σύστημα μάχης και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα που θα διαθέτει το πλοίο όπως ακριβώς  και τα Ελληνικά που ακολουθούν.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει η εξαιρετικής σημασίας διαδικασία επιλογής των πρώτων Στελεχών τα οποία θα αποτελέσουν τα πρώτα πληρώματα των δύο Ελληνικών Belharra

Με πρώτους φυσικά τους κυβερνήτες των δύο φρεγατών οι οποίοι θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος αλλά ταυτόχρονα θα έχουν και την τιμή να αποτελέσουν τους Αξιωματικούς που θα κληθούν να παραλάβουν, να φέρουν στην Ελλάδα και να κάνουν το ταχύτερο πλήρως επιχειρησιακά τα πιο σύγχρονα ίσως πλοία που  θα διαθέτει στόλος στη Μεσόγειο

Οι πρώτοι ‘’πυρήνες’’ αναμένεται να ταξιδέψουν για τη Γαλλία στα μέσα του 2023 προκειμένου να ‘’επανδρώσουν’’ την πρώτη Ελληνική FDI ενώ θα ακολουθήσουν και τα πρώτα Στελέχη για την δεύτερη Belharra του Στόλου μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Φρεγάτες Belh@rra για το Πολεμικό Ναυτικό: “Τρέχουν” πάση δυνάμει (vid.)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2630874408015069718
item