Πέτρινο γιγάντιο «αυγό» 7.000 ετών με το DNA χαραγμένο επάνω του, ίσως αποτελεί «κλειδί», αν και απορρίφθηκε από την επιστήμη

Όλη η προϊστορία είναι γραμμένη και παντού αποτυπωμένη, μπροστά στα ματιά μας. Η σωστή αποκωδικοποίηση είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε πολλά. Αυτό ακριβώς χρειάζεται και αυτό το μυστηριώδες αυγό με το περίεργο ανάγλυφο…

Αυτή η αινιγματική πέτρα εντοπίστηκε στην μικρή πόλη Silves, στην περιοχή Algarve της νότιας Πορτογαλίας από τον Βρετανό ερευνητή και συγγραφέα Peter Daughtrey.

Ο μελετητής πιστεύει ότι υπάρχει ισχυρή σχέση ανάμεσα στο γραφικό χωριουδάκι και τη μυθική ήπειρο της Ατλαντίδας, μια σχέση που εξερευνά στο βιβλίο του «Atlantis and the Silver City»: Η Ατλαντίδα και η Ασημένια Πόλη.

Στο βιβλίο του, περιγράφει την ασυνήθιστη πέτρα ως ένα μοναδικό είδος: «μια τεράστια πέτρα μήκους περίπου έξι μέτρων, περίπου 7000 ετών και με μεγάλη ομοιότητα με ένα κοσμικό αυγό της Δημιουργίας».

Χαρακτηριστικό αυτού του αρχαίου ευρήματος, δεν είναι το μέγεθος ή το σχήμα του, αλλά το περίεργο σύμβολο που βρίσκεται ανάγλυφο στην επιφάνεια του. Οι ερευνητές της εναλλακτικής ιστορίας έχουν πειστεί ότι αυτό το αυγό φέρει ένα κρυμμένο μήνυμα που αγνοήθηκε από την επικρατούσα επιστήμη.

Οι αρχαιολόγοι, από την άλλη, θεωρούν ότι το ανάγλυφο δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα καλλιτεχνικό μοτίβο που απαντάται συνήθως σε μια ποικιλία από αρχαία αντικείμενα. 

Μερικές φορές εκπροσωπείται ως δύο φίδια τυλιγμένα γύρω από ένα άλλο ή σε ένα κοινό στέλεχος, όπως στην περίπτωση του Κηρυκείου του Ερμή, γνωστό ως caduceus. 

Παρόλα αυτά, η σύγχρονη επιστήμη αρνείται να κάνει τη σύνδεση ανάμεσα σε αυτό το αρχαϊκό σύμβολο και εκείνο που μας κάνει να υπάρχουμε: το DNA.

Το «κοσμικό αυγό» που ανακαλύφθηκε στην Πορτογαλία βρίσκεται στο Μουσείο του Λάγος στο Αλγκάρβε και ενώ αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο τεχνούργημα, είναι μακράν το μοναδικό στο είδος του.

Το «Κοσμικό Αυγό» είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στη μυθολογία πολλών πολιτισμών που εκτείνονται σε διαφορετικές εποχές και ηπείρους. Κατά συνέπεια, η σχέση μεταξύ ενός «αυγού» και του Σύμπαντος, είναι φυσική.

Το αυγό με την διπλή έλικα

Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι, αυτό μαζί και άλλα αντικείμενα, αποτελούν υπολείμματα από τους προϊστορικούς χρόνους, που άφησε πίσω τους ένας μυστηριώδης μεγαλιθικός πολιτισμός.

Αυτό προκαλεί μερικά ερωτήματα: από πού οι εν λόγω αινιγματικοί άνθρωποι έλαβαν πληροφορίες σχετικά με την μικροσκοπική μας αρχιτεκτονική, σε μια εποχή που υποτίθεται ότι δεν είχε αναπτυχθεί ακόμη γραφή; Γιατί εμφανίζεται το σύμβολο της διπλής έλικας σε τόσα διαφορετικά μέρη στον κόσμο; Είναι αυτό το αποτέλεσμα τυχαίας καλλιτεχνικής ανάπτυξης ή μία έστω αμφιλεγόμενης απόδειξης εξωτερικής παρέμβασης και γνώσης που μεταδίδεται από μια προηγμένη κουλτούρα;

Ο Daughtrey είναι πεπεισμένος ότι αυτό δεν μπορεί είναι σύμπτωση ή αποτέλεσμα μίας κάποιας καλλιτεχνικής έκφρασης. Επιπλέον, πιστεύει ότι η γειτνίαση της μικρής πόλης Silves με τα Στενά του Γιβραλτάρ και τους Στύλους του Ηρακλέως, θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια πιθανή σύνδεση με την Ατλαντίδα.

Θεωρεί πως αν υπήρξε ποτέ ένας αρχαίος πολιτισμός που είχε την την τεχνολογική υποστήριξη να κοιτάξει μέσα στον πυρήνα ενός κυττάρου, οι Άτλαντες θα ήταν ένα ασφαλές στοίχημα γι’ αυτόν.

Όσο, λοιπόν, το «κύριο ρεύμα» της επιστήμης δεν σκύβει να εξετάσει τα ενδεχόμενα, αφήνει όλα τα περιθώρια ανοικτά.

Θα μπορούσε δηλαδή, σύμφωνα και με την ελληνική μυθολογία-θεολογία-κοσμογονία, να είναι το «Αυγό της Δημιουργίας», το «ωόν αργύφεον» των Ορφικών, ή αλλιώς το ασημένιο αυγό που ανακλύφθηκε στην Silves και σχετίζεται με τον Φάνη. 

Θα μπορούσε να είναι το Αυγό της Ευρυνόμης, όπου γύρω του τυλίχτηκε ο Οφίων και γέννησε το Συμπαντικό Αυγό, την Αρχή των Όλων. Οι συνειρμοί, επίσης, μας επιτρέπουν να το συνδέσουμε και με το Κηρύκειον του Ερμή, η αρχαία απεικόνιση της διπλής έλικας του DNA.

Μετά από όλους αυτούς αυτούς τους συνδυασμούς σκέψεων θα ήταν εύκολο να συμπεράνουμε ποιοί και γιατί το έφτιαξαν…

Το συγκεκριμένο αυγό, αποτελεί μία «αρχετυπική βιβλιοθήκη» γνώσεων, που διηγείται πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να κατανοήσουμε.

Δείτε και ένα σχετικό video:

Why is there a DNA Double Helix Carved on this 7,000 Year old Portuguese Cosmic Egg?

diadrastika

epirusblog.gr
5 of 5
Πέτρινο γιγάντιο «αυγό» 7.000 ετών με το DNA χαραγμένο επάνω του, ίσως αποτελεί «κλειδί», αν και απορρίφθηκε από την επιστήμη
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 3118537732181491860
item