Σκρέκας: Σε 41 ημέρες εισπράξαμε 1,21 δισ. από τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη νοικοκυριών και επαγγελματιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στο ποσό που εισέπραξε το κράτος από τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Ήδη κατά τις πρώτες 41 ημέρες λειτουργίας του Νέου Μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εισπράξαμε 1,21 δισ. ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για την ενίσχυση των επιδοτήσεων στους καταναλωτές», τόνισε ο κ.Σκρέκας.

Παράλληλα ανακοίνωσε τη δημιουργία Μηχανισμού Αντιστάθμισης Κινδύνου για μελλοντικές κρίσεις, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό. 

Σε αυτόν θα κατευθύνεται μια εισφορά η οποία θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ΥΚΩ και δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές. 

«Με αυτό το εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου, θωρακίζουμε και προστατεύουμε τους Έλληνες από μελλοντικές επώδυνες ενεργειακές κρίσεις» και πρόσθεσε «είναι αντιληπτό ότι διανύουμε μια περίοδο διεθνούς κρίσης που έχει εκτινάξει τις τιμές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη σε πρωτόγνωρα επίπεδα, με αποτέλεσμα να απειλείται η κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κρατών, συνεπώς και της χώρας μας. 

Για αυτό, η δέσμευση της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα δίχτυ προστασίας που θα βοηθήσει τους Έλληνες καταναλωτές να αντιμετωπίσουν αυτές τις εξαιρετικές καταστάσεις, συνεχίζεται και τον μήνα Σεπτέμβριο».


epirusblog.gr
5 of 5
Σκρέκας: Σε 41 ημέρες εισπράξαμε 1,21 δισ. από τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6007283933234478503
item