Εξάρχεια: Δύο συλλήψεις και 30 προσαγωγές για τα αυγά και τις ντομάτες που πετάχτηκαν στα ΜΑΤ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν μέχρι στιγμής δύο από τις προσαγωγές που έγιναν σήμερα το πρωί από την πλατεία Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων για την κατασκευή του μετρό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνουν συνολικά 32 προσαγωγές από την αστυνομία.

Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αστυνομία, παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 30 έτομα, που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και προσαχθέντες.

Εξάρχεια: Ετοιμάζεται φράχτης ύψους 5 μέτρων

Λόγω των εντάσεων οι Αρχές αναμένεται να λάβουν μέτρα. Σύμφωνα με πληροορίες, η Αστυνομία θα επιχειρήσει με τοποθέτηση μεταλλικού φράχτη ύψους 5 μέτρων, 24ωρη παρουσία ΜΑΤ, αυξημένες περιπολίες και ιδιωτική φύλαξη να σταματήσει ενδεχόμενες καταδρομικές επιθέσεις με στόχο την πλατεία Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία Εξαρχείων έχει μετατραπεί εδώ και λίγες ημέρες σε εργοτάξιο, για την κατασκευή του σταθμού του μετρό, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Στο σημείο διαδήλωναν από το πρωί περίπου 100 άτομα που ζητούσαν να σταματήσουν τα έργα. «Η πλατεία χρειάζεται ζωή, ελευθερία, δημιουργία, όχι σταθμό μετρό», έγραφε πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. 

Και ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν, μόλις οι εργάτες ξεκίνησαν να κόβουν δέντρα από την πλατεία, προκάλεσαν νέο κύμα αντιδράσεων από τους συγκεντρωμένους.

Προχθές μπήκαν οι λαμαρίνες για την περίφραξη του χώρου, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, υπό τον φόβο αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής.epirusblog.gr
5 of 5
Εξάρχεια: Δύο συλλήψεις και 30 προσαγωγές για τα αυγά και τις ντομάτες που πετάχτηκαν στα ΜΑΤ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3906649439755172712
item