Αγορά Μοδιάνο: Ανοίγει ανακαινισμένη στις 20 Οκτωβρίου-Με τρόφιμα, μπαρ και εστίαση, οι καινοτομίες [εικόνες]

Την Πέμπτη στη νέα Αγορά Μοδιάνο ξεκινούν οι προετοιμασίες με σκοπό, η εμβληματική αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, να ξανανοίξει στις 20 Οκτωβρίου.

Η Αγορά Μοδιάνο ανοίγει μετά από δύο χρόνια εργασιών αποκατάστασης του εμβληματικού διατηρητέου κτιρίου.

Ήδη έχει νοικιαστεί πάνω από το 70% των χώρων των 112 καταστημάτων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του grtimes.gr, ενώ στους δύο εξώστες που έχουν δημιουργηθεί, θα δούμε σύντομα να παρουσιάζεται το πολύ γνωστό και επιτυχημένο Estrella, όπως και το νέο μπαρ, το Hive, το καινούργιο δημιούργημα της ομάδας του Γορίλα.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, ως σήμερα έχει εκμισθωθεί το 70% των 112 χώρων-καταστημάτων, όπως βεβαίως και οι εξώστες της Αγοράς, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 40 «επιλαχούσες» επιχειρήσεις για τα υπόλοιπα καταστήματα που ακόμη δεν έχουν νοικιαστεί, ακριβώς επειδή ο Όμιλος Φάις, θέλει η Μοδιάνο να είναι μία σωστά δομημένη αγορά, που θα προσφέρει τα πάντα γύρω από τα τρόφιμα και στη σωστή προϊοντική αναλογία.

Να σημειωθεί ότι από πέρυσι τον Σεπτέμβριο ως και σήμερα, περί τους 500 επιχειρηματίες απευθύνθηκαν στην εταιρεία διαχείρισης της Αγοράς, αλλά η Ομάδα της Μοδιάνο έχει πολύ συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργηθεί μία αγορά τροφίμων- υπόδειγμα, η οποία θα αποδίδει σε όλες τις επιχειρήσεις που τοποθετούνται σε αυτή.

Στη Μοδιάνο θα εγκατασταθούν ορισμένα από τα πολύ γνωστά ονόματα του κλάδου τροφίμων- ποτών, μεγάλοι παραγωγοί αλλά και εταιρείες που ξεχώρισαν στο χώρο της εστίασης

Εκτιμάται ότι όταν όλα τα καταστήματα εκμισθωθούν, θα λειτουργούν στην Αγορά 70-75 επιχειρήσεις τροφίμων.

Ο όμιλος Φάις και όλη η ομάδα του έργου κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια και ολοκλήρωσε τις εργασίες της στατικής ενίσχυσης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης του διατηρητέου, μνημειακής αξίας, ακινήτου. 

Για τις μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης, διατέθηκαν περί τα 8 εκατ. ευρώ, από τα 6 που αρχικώς υπολογίζονταν, με αποτέλεσμα η επένδυση για την αγορά ποσοστού του ακινήτου και την αποκατάσταση και διαμόρφωσή του, να πλησιάζει τα 11 εκατ. ευρώ.

Στη Μοδιάνο θα εγκατασταθούν ορισμένα από τα πολύ γνωστά ονόματα του κλάδου τροφίμων- ποτών, μεγάλοι παραγωγοί αλλά και εταιρείες που ξεχώρισαν στο χώρο της εστίασης. 

Όλοι ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη Μοδιάνο, γιατί θα προσφέρουν αυτό που κάνουν και κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό ή κάπως πιο νεωτερικό και πρωτότυπο.

H Aγορά θα οργανωθεί σε γειτονιές ανά είδη τροφίμων και υπεύθυνος για τη διαχείριση της Μοδιάνο αλλά και τη συντήρηση του κτιρίου θα είναι ο Όμιλος Φάις

Ποιοι θα εγκατασταθούν στην Αγορά Μοδιάνο

Έτσι, από τους πρώτους μπαίνουν η MyCava του Στέλιου Δημητριάδη, το deli παντοπωλείο Olicatessen του Αλέξη Στεφανίδη, τα Αυγά Τσακίρη, η Φάρμα Ελασσώνας, το Τυροκομείο Αρβανίτη, το κρεοπωλείο Meating Place, η ΤΡΑΤΑ με τα θαλασσινά της, το ιχθυοπωλείο Γκίγκιζα όπως και το ιχθυοπωλείο Κωνσταντινίδη, Ζυμαρικά από τον Πασκουάλε Λέμπο, δημιουργό του Mare e Monti, η Regina Κουραντίδης με τα μέλια και τα παστέλια της, το Camelot με γλυκά, καραμέλες και ζαχαρώδη, η γνωστή Ergon με ένα πρατήριο ψωμιού αργής ωρίμανσης, το Nuts House με ξηρούς καρπούς, ένα νέο concept από το Διογένη Κάτσο ( σ.σ. του Pelosof) που δένει το….αυγοθήκη με το.. μπαμπάτσικος, το Wild Souls με vegan προτάσεις, τα Όσπρια Μιχαηλίδη, το Γερμανικό παντοπωλείο Oshenhof, το Εν Καρπώ, τα ονόματα που έγραψαν από τις πιο γλυκές ιστορίες στη Θεσσαλονίκη, Τερκενλής και Χατζής, το γυράδικο ΓΡΝ της ομάδας του Χρήστου Κουδούνη, σεβιτσερία για τους διψασμένους για μπύρα,  αλλά και pinsa romana, ποντιακά προϊόντα Κοτζαγερίδη, παντοπωλείο της Wise Greece με προϊόντα μικρών παραγωγών και, falafel Μiddle East.

H Aγορά θα οργανωθεί σε γειτονιές ανά είδη τροφίμων και υπεύθυνος για τη διαχείριση της Μοδιάνο αλλά και τη συντήρηση του κτιρίου θα είναι ο Όμιλος Φάις.

epirusblog.gr
5 of 5
Αγορά Μοδιάνο: Ανοίγει ανακαινισμένη στις 20 Οκτωβρίου-Με τρόφιμα, μπαρ και εστίαση, οι καινοτομίες [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6855998238698395290
item