Φορολογικές δηλώσεις 2022: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής – Πώς διορθώνονται τα λάθη

Εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2022 στις 30 Αυγούστου με τους φορολογούμενους να έχουν λιγότερο από έναν μήνα διορία για να προβούν στη δήλωση για φέτος.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Διόρθωση λαθών χωρίς πρόστιμο

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τυχόν λάθη, κενά η παραλείψεις στα στοιχεία της φορολογικής τους δήλωσης έως τις 30 Αυγούστου χωρίς καμία χρηματική ποινή ή άλλες κυρώσεις καθώς η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των αρχικών δηλώσεων ισχύει και για τις τροποποιητικές.

Έτσι μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν διορθωτική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 η το έντυπο Ε3.

Πιο συγκεκριμένα, αν ο φορολογούμενος διαπιστώσει, ότι η φορολογική δήλωση που υπέβαλε στην εφορία περιέχει κάποιο λάθος ή παράλειψη για παράδειγμα δεν έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 049-050 του Ε1 που αφορά τις ηλεκτρονικές αποδείξεις έχει την ευκαιρία να υποβάλει τροποποιητική φορολογική δήλωση.

Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να συμπληρώσει από την αρχή όλους τους κωδικούς της δήλωσης του αλλά θα τροποποιήσει η θα συμπληρώσει μόνο τα σημεία εκείνα της αρχικής δήλωσης στα οποία υπάρχουν λάθη η παραλείψεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Φορολογικές δηλώσεις 2022: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής – Πώς διορθώνονται τα λάθη
epirusblog.gr
5 of 5
item