Γιάννενα: Έναρξη εγγραφών μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2022-2023 για τους Δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς & το ΚΔΑΠμεΑ

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) Δήμου Ιωαννιτών ενημερώνει ότι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής – δηλώσεων στο Πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2022-2023 ΠΡΩΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», ξεκινά από σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 ώρα 14:00 μ.μ. έως και Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 23:59 μ.μ.

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. καλεί όσους επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Ιωαννιτών να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου του 2022 και ώρα 23:59 μ.μ.

«Ωφελούμενα», ορίζονται τα βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και τα
παιδιά, έφηβοι και τα άτομα με αναπηρία, που εμπίπτουν στις κατηγορίες και πληρούν τις
προϋποθέσεις του Άρθρου 3 της πρόσκλησης, προκειμένου να λάβουν «αξία τοποθέτησης»
(voucher). 

Σε όλα τα ωφελούμενα παιδιά χορηγείται «Αξία Τοποθέτησης» (Voucher), προκειμένου να εγγραφούν σε Δομή/Φορέα και σε αντίστοιχη θέση με αυτή που δικαιούνται.

«Αιτών», ορίζεται ο νόμιμος εκπρόσωπος του εν δυνάμει ωφελούμενου παιδιού ή ατόμου με αναπηρία, που θα υποβάλει την αίτηση, εφεξής αιτών, αιτούντες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης, έχει ο νόμιμος εκπρόσωπος του παιδιού ή ατόμου με αναπηρία που είναι:

α) Γονέας παιδιού βρεφικής, προσχολικής, σχολικής ηλικίας, εφήβου και ατόμου με
αναπηρία,
β) Άτομο, το οποίο έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού,
γ) Άτομο, το οποίο έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ή ασκεί επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση, ή έχει τη φροντίδα του ατόμου με αναπηρία ή είναι ανάδοχος γονέας με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.

Για όλους τους αιτούντες απαιτούνται τα εξής Δικαιολογητικά Συμμετοχής:

  1. Εκκαθάριση φορολογική δήλωση έτους 2021
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο έγγραφο, τρέχοντος έτους
  3. Πιστοποιητικό/ά αναπηρίας (όπου υπάρχει ΑμεΑ- αιτούντες, έτερο μέλος, παιδί)
  4. ΑΜΚΑ των παιδιών /ΑμεΑ για τα οποία θα υποβληθεί αίτηση.

Τα ειδικά έγγραφα που απαιτούνται να υποβληθούν/ επισυναφθούν ανά κατηγορία αιτούντα αναγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, επισυνάπτοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται ανά περίπτωση (αναφέρονται στην πρόσκληση, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr)), τα οποία θα αναρτώνται ηλεκτρονικά (upload) σε μορφή pdf.

Κάθε ενδιαφερόμενο άτομο για να συμμετάσχει, θα πρέπει να διαθέτει προσωπικούς κωδικούς (taxisnet), να συμπληρώσει και να υποβάλει ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την “Αίτηση Συμμετοχής”, στην εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων»).

Χρονοδιάγραμμα: Υποβολή Αιτήσεων – Αποτελέσματα
Φάσεις Υποβολής Αιτήσεων – Αποτελέσματα Ημερομηνίες
Υποβολή Αιτήσεων 02/08/2022 – 12/08/2022
Προσωρινοί Πίνακες Αποτελεσμάτων 16/08/2022
Υποβολή Ενστάσεων 17/08/2022 – 19/08/2022
Οριστικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων 23/08/2022

Για την εξυπηρέτηση των Αιτούντων θα λειτούργει τηλεφωνικό κέντρο στο 210-5214600 καθώς και στο Email: helpdeskchildhoo@eetaa.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έναρξη εγγραφών μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2022-2023 για τους Δημοτικούς Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς & το ΚΔΑΠμεΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2007417162765190292
item