Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου: «Η επιτροπή αποφασίζει» -Τα ήπια μέτρα-συστάσεις

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου και ακόμα «γρίφος» παραμένει εάν αυτή θα γίνει με μέτρα ή χωρίς λόγω της πανδημίας.

Οι ειδικοί τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν πυρετωδώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και περιμένουν το αποτύπωμα από την επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων του Αυγούστου προκειμένου να καταλήξουν στις τελικές τους εισηγήσεις.

Η στρατηγική της «συνύπαρξης με τον ιό» που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό το υπουργείο Υγείας ότι θα ακολουθηθεί στο άμεσο μέλλον, είναι αυτή που κερδίζει πόντους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ωστόσο αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε σε περίπτωση μιας νέας μεγάλης έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

Επομένως, δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη εάν οι μαθητές επιστρέψουν στις τάξεις με ένα νέο, πιο ήπιο πρωτόκολλο, προσαρμοσμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένονται οι προσεχείς ημέρες, καθώς όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη του μήνα περιμένουμε να καταρτιστεί το ειδικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα.

Μόλις η Επιτροπή συνεδριάσει θα γίνει γνωστή και η εισήγησή της για το πώς τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, στις 12 του Σεπτέμβρη. 

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μάσκες στις τάξεις και ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ώρα απομακρύνονται από το τραπέζι. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ίσως να υπάρξει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια τεστ πριν την επιστροφή στις τάξεις ή αυτά να διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κόπτσης: «Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε στο iefimerida.gr και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης ο οποίος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

Αλέξανδρος Κόπτσης

«Περιμένουμε την Επιτροπή. Ακούμε τους ειδικούς και εφαρμόζουμε τις αποφάσεις τους. Μόλις γίνουν γνωστές οι εισηγήσεις τους θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις σχετικές ανακοινώσεις. Φαίνεται ότι είμαστε πολύ καλύτερα. \

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ενδεχομένως να δούμε ένα πιο ήπιο πρωτόκολλο, χωρίς όμως αυτό να είναι δεδομένο, όπως είπε, αφού οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν λίγο πριν το πρώτο κουδούνι.

Βατόπουλος: Προσοχή μετά την επιστροφή από τις διακοπές

Την ίδια ώρα, την εκτίμηση ότι πρέπει να κινηθούμε στο πλαίσιο των προηγούμενων ετών και να μην αποκλίνουμε από αυτό σε μεγάλο βαθμό εξέφρασε μέσω του iefimerida.gr ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν επιστρέφουμε από τις διακοπές. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω εάν πρέπει να γίνεται ένα, δύο η παραπάνω self test την εβδομάδα, ωστόσο πρέπει να κινηθούμε στο ίδιο πλαίσιο με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς περιμένουν νέα έξαρση, ίσως μικρότερης έντασης καθώς τα στελέχη που κυκλοφορούν δείχνουν λιγότερο παθογόνα. 

Περιμένουμε να συνεδριάσει η επιτροπή, όπου θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις».


epirusblog.gr
5 of 5
Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου: «Η επιτροπή αποφασίζει» -Τα ήπια μέτρα-συστάσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7312609106909875476
item