10 πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο. Τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στον πλανήτη. Great Blue Hole, Μπελίζ

Τα πιο διάσημα τεχνητά μνημεία στον κόσμο

Εδώ είναι 10 από τα πιο διάσημα ορόσημα στον κόσμο. Αυτά τα τεχνητά ορόσημα και μνημεία φημίζονται για την τοποθεσία ή την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και φυσικά είναι διάσημα ορόσημα στον κόσμο που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπέροχα για να επισκεφτείτε με την οικογένεια.

Επιλέγουμε τα ακόλουθα ορόσημα επειδή βρίσκονται σε έξι από τις επτά ηπείρους στον πλανήτη μας: Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Νότια Αμερική και Αυστραλία. 

Αυτά τα παγκοσμίως διάσημα αξιοθέατα προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και αποτελούν σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο.

Κορυφαία 10 διάσημα αξιοθέατα

Αυτός ο τριώροφος μεταλλικός πύργος βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού. Χτίστηκε για την Universal Expo το 1889 για να τιμήσει την 100ή επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης. Ο πύργος του Άιφελ ύψους 324 μέτρων χτίστηκε από τον August Eiffel και μια ομάδα μηχανικών. 

Αν θέλετε να ανεβείτε στο κατάστρωμα παρατήρησης του πύργου, πρέπει να κάνετε 704 βήματα για να ανεβείτε, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ανελκυστήρες. 

Από το άνοιγμα, ο πύργος έχει δεχτεί περισσότερους από 250 εκατομμύρια επισκέπτες και το 2016, πάνω από 7 εκατομμύρια επισκέπτες ανέβηκαν στην κορυφαία πλατφόρμα του πύργου!


Το Σινικό Τείχος είναι ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Λειτουργεί ως περίφραξη για πολύ μεγάλη απόσταση σε όλη την Κίνα. 

Ο τοίχος αναφέρεται επίσης ως "Μακρύ Τείχος" καθώς έχει μήκος πάνω από 21.196 χιλιόμετρα. Χτίστηκε από πέτρα, τούβλα και πλακάκια, χώμα και ξύλο. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1644, αλλά χρειάστηκαν πάνω από 2.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί. 

Ο τοίχος περιέχει περισσότερους από 20.000 πύργους παρακολούθησης που χτίστηκαν για να προστατεύσουν τη χώρα από εισβολές από νομάδες και εχθρούς και για να διευκολύνουν τη συλλογή δασμών σε αγαθά που μεταφέρθηκαν κατά μήκος του Silk Road. 

Σήμερα, το τείχος είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Κίνα με περισσότερους από 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το Σινικό Τείχος δεν μπορεί να τραβηχτεί από το φεγγάρι!

Το Grand Kremlin Palace είναι μέρος του συγκροτήματος του Κρεμλίνου και βρίσκεται δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου στη Μόσχα, την πρωτεύουσα της Ρωσίας. 

Το Κρεμλίνο είναι ένα περιφραγμένο φρούριο που χτίστηκε κατά μήκος του ποταμού Moskva. Το όνομα "Κρεμλίνο" σημαίνει "φρούριο στην πόλη". 

Το Κρεμλίνο ηλικίας άνω των 500 ετών περιλαμβάνει έναν τοίχο με τους 20 πύργους του, καθώς και τέσσερις εκκλησίες και πέντε παλάτια εντός των τειχών. Το Κρεμλίνο ήταν κάποτε η κατοικία των τσάρων. 

Σήμερα, εδώ είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου είναι εύκολα αναγνωρίσιμος χάρη στους εννέα φωτεινούς τρούλους του.

Ο Πύργος της Πίζας είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στην Ιταλία. Ο ανεξάρτητος καμπαναριό του καθεδρικού ναού της Πίζας χτίστηκε για πάνω από διακόσια χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1399. 

Το αρχικό ύψος του πύργου ήταν 60 μέτρα, αλλά αφού γέρνει, η χαμηλότερη πλευρά είναι τώρα μικρότερη από 56 μέτρα. Η κατασκευή προκάλεσε πολλά προβλήματα καθώς το έδαφος ήταν μαλακό, αμμώδες και ασταθές. 

Ήδη κατά τη διάρκεια της κατασκευής, οι οικοδόμοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν την πλευρά της πλαγιάς με κίονες στην άλλη πλευρά, αλλά ο πύργος εξακολουθούσε να κλίνει, όπως πολλά άλλα κτίρια της περιοχής. 

Το 2000, ο πύργος ενισχύθηκε με πιο συμπαγές έδαφος.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας κοντά στο Κάιρο είναι ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και το μοναδικό από αυτά τα αρχαία θαύματα που εξακολουθούν να υπάρχουν. 

Οι πυραμίδες είναι κατασκευασμένες από πέτρα και τούβλο και στέκονται κοντά στο Κάιρο, που είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Οι αιγυπτιακές πυραμίδες χτίστηκαν σε μια εποχή που υπήρχε μόνο χειρωνακτική εργασία και δεν υπήρχε εξοπλισμός για την ανύψωση μιας μηχανής. 

Οι πυραμίδες χτίστηκαν για να στεγάσουν τα πτώματα του Φαραώ που κυβερνούσε στην αρχαία Αίγυπτο. Κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας βρίσκεται η Σφίγγα, το περίφημο μνημείο του σώματος του λιονταριού με το κεφάλι του Φαραώ. 

Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι περίπου 4.500 ετών και θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια.

Χτισμένη στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Όπερα του Σίδνεϊ φημίζεται για την αρχιτεκτονική της. 

Οι στέγες του θεάτρου μοιάζουν με κελύφη ή πανιά. Η όπερα σχεδιάστηκε από τον Jorn Utzon από τη Δανία και χτίστηκε μεταξύ 1959 και 1973. Η οροφή καλύπτεται με πάνω από 1 εκατομμύριο κεραμίδια. Κατασκευάστηκαν στη Σουηδία. 

Η όπερα διαθέτει αρκετές αίθουσες παραστάσεων, αίθουσες θεάτρων και εκθέσεων. Πάνω από 40 συναυλίες πραγματοποιούνται εδώ κάθε εβδομάδα. 

Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέπτονται αυτό το ορόσημο της Αυστραλίας κάθε χρόνο! Κάθε βράδυ η οροφή φωτίζεται με ένα πολύχρωμο θέαμα.

Το άγαλμα της ελευθερίας έχει ύψος 92 μέτρα / 305 πόδια και είναι κατασκευασμένο από σιδερένια δομή με χαλκό δέρμα.

Η Lady Liberty, όπως αναφέρεται συχνά στο άγαλμα, σχεδιάστηκε από τον Frederic Auguste Bartholdi και ο τεράστιος σκελετός της γυναίκας σχεδιάστηκε από τον Alexander Gustave Eiffel, ο οποίος σχεδίασε επίσης τον Πύργο του Άιφελ.
Το άγαλμα χτίστηκε στη Γαλλία το 1884. 

Στη συνέχεια, το μνημείο αποσυναρμολογήθηκε σε 350 κομμάτια και συσκευάστηκε σε 214 κουτιά και στάλθηκε στη Νέα Υόρκη. 

Το άγαλμα της ελευθερίας ήταν ένα δώρο από τους λαούς της Γαλλίας στον αμερικανικό λαό τον αμερικανικό αιώνα το 1886. Η φλόγα του φακού καλύπτεται με χρυσό, η κορώνα έχει επτά ακτίνες, που αντιπροσωπεύουν τις επτά ηπείρους.

Το μνημείο βρίσκεται στο νησί Liberty στον ποταμό Hudson, με θέα στη Νέα Υόρκη.

Μπορείτε να ανεβείτε 154 σκαλοπάτια από το βάθρο μέχρι το κεφάλι του αγάλματος για φανταστική θέα στο "Big Apple", καθώς η Νέα Υόρκη ονομάζεται τόσο συχνά.

Το Ταζ Μαχάλ, που σημαίνει «στέμμα των παλατιών» στα Περσικά, στέκεται στις όχθες του ποταμού Yamuna στην Άγκρα στη βόρεια Ινδία. 

Το 1632, ο αυτοκράτορας Shah Jahan ανέθεσε την κατασκευή ενός τάφου για την αγαπημένη του σύζυγο, Mumtaz Mahal.

Το Taj Mahal στεγάζει τον τάφο της συζύγου του, καθώς και ένα τζαμί και έναν ξενώνα. Το Taj Mahal χτίστηκε με λευκό μάρμαρο και τα καλύτερα υλικά προέρχονταν από όλη την Ασία. 

Είναι διακοσμημένο με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους. Οι γραμμές του Κορανίου απεικονίζονται σε πολλούς τοίχους. Ο κύριος θόλος του Taj Mahal έχει ύψος 35 μέτρα και οι μιναρέδες ύψους 40 μέτρων. 

Λέγεται ότι περισσότεροι από 20.000 εργάτες έχτισαν το μνημείο και πάνω από 1.000 ελέφαντες χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά βαρέων υλικών κατά τη διάρκεια της κατασκευής. 

Το μαυσωλείο προσελκύει περισσότερους από 8 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Moai στο νησί του Πάσχα / Χιλή

Οι Μοάι είναι τεράστια αγάλματα στο νησί της Πολυνησίας Ράπα Νούι. Το νησί ονομάζεται συνήθως Νησί του Πάσχα και ανήκει στη Χιλή. 

Το νησί του Πάσχα απέχει πάνω από 2.200 μίλια από τη Χιλή στο μέσο του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι νησιώτες δημιούργησαν πάνω από 900 σκαλιστές πέτρινες μορφές μεταξύ 1250 και 1500. 

Οι περισσότερες από τις μεγάλες πέτρινες φιγούρες ήταν κατασκευασμένες από πέτρα τούφας και συμπιεσμένη ηφαιστειακή τέφρα. Τα αγάλματα ζυγίζουν κατά μέσο όρο 14 τόνους, που είναι το βάρος δύο ελεφάντων! 

Ωστόσο, το μέγεθος των αγαλμάτων ποικίλλει, με μερικά μικρότερα και μερικά μεγαλύτερα. Η βαρύτερη πέτρα ζυγίζει 82 τόνους και έχει ύψος 10 μέτρα! 

Οι περισσότεροι από τους νησιώτες πιστεύουν ότι τα τεράστια πέτρινα αγάλματα αντιπροσωπεύουν τους προγόνους τους. Υπάρχουν πάνω από 900 μνημειώδη αγάλματα και 300 τελετουργικοί χώροι που είναι ιεροί για τους ανθρώπους του Ράπα Νούι.

Ο Μάτσου Πίτσου, που σημαίνει "Παλαιό βουνό" στην τοπική γλώσσα Quechua, είναι μια διάσημη τοποθεσία στο Περού. Ονομάζεται επίσης "Χαμένη Πόλη των Ίνκας". 

Τα ερείπια της Lost City βρίσκονται στα βουνά, σε υψόμετρο πάνω από 2.400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτή η ερειπωμένη ακτή έχει πάνω από 200 διαφορετικά κτίρια και κατασκευές. 

Τα ερείπια δεν ανακαλύφθηκαν από Ευρωπαίους κατακτητές, αλλά έγιναν γνωστοί μόνο το 1911, όταν ένας Αμερικανός αρχαιολόγος μεταφέρθηκε στην περιοχή από κατοίκους της περιοχής. 

Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Μάτσου Πίτσου χτίστηκε ως ιερός χώρος, άλλοι πιστεύουν ότι ήταν κάποτε το καλοκαιρινό καταφύγιο του αυτοκράτορα Ίνκας. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα και πιθανώς είχε πάνω από 1000 κατοίκους. 

Δεδομένου ότι ο χώρος χτίζεται σε μια κορυφογραμμή και επομένως απειλεί πάντα να πέσει κάτω από την πλαγιά κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, πάνω από 600 βεράντες και ένα καλά διαμορφωμένο σύστημα αποχέτευσης έχουν κατασκευαστεί γύρω από την πόλη.

Η πόλη είναι ένα μαγικό θέαμα και ένα εξαιρετικό παράδειγμα της μηχανικής Inca, καθώς τα κτίρια της πόλης χτίστηκαν επίσης χωρίς τη χρήση τεχνολογίας!

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε το άρθρο "Παγκόσμια αξιοθέατα: TOP-10 από τα πιο διάσημα μέρη στον πλανήτη" .. Θα σας πούμε σύντομα. Τα μυστικά σας στο αυτί!

Από αυτή την άποψη, αφελείς ερωτήσεις προκύπτουν συχνά από την κατηγορία "Ποια χώρα είναι καλύτερη;", "Ποια έχει τα περισσότερα αξιοθέατα." 

Φυσικά, κανείς δεν θα δώσει μια σαφή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, επειδή όλα είναι σχετικά. 

Δεν υπάρχουν μόνο τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και γνωστά μόνο στους κατοίκους της περιοχής που είναι ερωτευμένοι με την πόλη τους και το βλέπουν από μια ιδιαίτερη οπτική γωνία.

Ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) διατηρεί αρχεία σημαντικών πολιτιστικών, ιστορικών και φυσικών κληρονομιών. Με την κατάρτιση μιας λίστας Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η UNESCO προσπαθεί να διαδώσει και να εγγυηθεί τη διατήρηση φυσικών, πολιτιστικών ή μικτών αξιοθέατων. 

Η υψηλότερη συγκέντρωση αξιοθέατων λόγω της εγγύτητάς τους στην Ευρώπη. Τα περισσότερα από αυτά τα ενδιαφέροντα μέρη συγκεντρώνονται στο λίκνο του δυτικού πολιτισμού . 

Υπάρχουν πολλοί χώροι παγκόσμιας κληρονομιάς και, το οποίο δεν είναι περίεργο, κατά τη διάρκεια των αιώνων, αυτοί οι δύο πολιτισμοί αναμίχθηκαν και επηρέασαν ο ένας τον άλλον, και η σημασία καθενός από αυτούς είναι αναμφισβήτητη. 

Δεν περιλαμβάνονται όλα τα αξιοθέατα στη λίστα, πολλά θα συμπεριληφθούν και πολλά δεν θα συμπεριληφθούν ποτέ, γι 'αυτό δεν θα γίνουν λιγότερο πολύτιμα. Η Ιταλία ακολουθείται αμέσως, και. Αν λοιπόν το μυαλό σας λαχταρά πολιτιστικό φαγητό, αυτές οι χώρες είναι απαραίτητες για εσάς.

Από την άλλη πλευρά, οι στατιστικές δείχνουν ότι απέχει πολύ από τον ΟΗΕ που καθορίζει το καλύτερο από το καλύτερο. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες στον κόσμο θεωρούν τη # 1 χώρα για επίσκεψη Γαλλία. 

Η Γαλλία είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον παγκόσμιο τουρισμό, αν και τα ταξίδια εκεί, κατά κανόνα, δεν ξεπερνούν αρκετές ημέρες σε διάρκεια. 

Είτε ένα υπέροχο ιστορικό παρελθόν με επέκταση και αποικισμό, είτε τα χρόνια της ευημερίας των μοναρχών, αλλά κάτι έπαιξε σίγουρα καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή αυτής της χώρας σε τουριστική «Μέκκα».

Το επόμενο μέρος που παρευρίσκεται μετά από μια μικρή γοητεία είναι η Γαλλία, η οποία, λόγω της πολυεθνικότητάς τους και πολλών κρατών, συγκέντρωσε πάρα πολλά φυσικά και ανθρωπογενή αριστουργήματα σε μια τεράστια περιοχή.

Ακολουθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτή την κατάταξη είναι Κίνα, που είναι κατανοητό. 

Η αρχαία ανατολίτικη κουλτούρα της πιο πυκνοκατοικημένης χώρας στον πλανήτη είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Αν και αν συνεχίσουμε την αλυσίδα της «καλύτερης» κατηγορίας εκτός αυτής της βαθμολογίας, αξίζει επίσης να αναφερθεί και, τόσο διαφορετικό που να χάνονται ακόμη και εκατό ταξίδια, ο τουρισμός στον οποίο μερικές φορές συνορεύει η τρέλα - είτε σε μεγάλες πόλεις είτε σε ερημίτες , μέσα σε άγρια \u200b\u200bκαι εκπληκτική φύση. 

Θα βρείτε επίσης εξαιρετικά ικανοποιητική ώρα διακοπών στην Ισπανία, διάσημη για τις γιορτές της. Τα λαϊκά παιχνίδια και τα έθιμα είναι σαν πανελλαδικά flash mobs - άγρια, ειδικά και συναρπαστικά.

Ταξιδιωτική εταιρία Ομαδικά ταξίδια σας εύχεται ειλικρινά επιτυχία στην επιλογή μιας χώρας για τις διακοπές σας. Ακόμη και με οποιεσδήποτε συστάσεις, αυτή η επιλογή δεν θα είναι εύκολη. Και όποια κι αν είναι η απόφασή σας, έχουμε χίλιους και έναν τρόπους για να την ικανοποιήσουμε.

Εμπειρογνώμονες από το TripAdvisor, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο, έχουν συγκεντρώσει μια κατάταξη 25 πολιτιστικών τοποθεσιών που έχουν αξιολογηθεί από τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Συνολικά, εάν εξακολουθείτε να είστε αναποφάσιστοι για τα επόμενα σχέδια διακοπών σας, αυτή η ενημέρωση έχει μερικές εξαιρετικές ιδέες. Για τις επόμενες 25 διακοπές.

Μάτσου Πίτσου, Περού

Ο Μάτσου Πίτσου, αναγνωρισμένος ως ένα από τα Νέα Θαύματα του Κόσμου, βρίσκεται στο έδαφος του σύγχρονου, στην κορυφή μιας οροσειράς σε υψόμετρο 2450 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Ονομάζεται «η πόλη στον ουρανό» ή «η πόλη ανάμεσα στα σύννεφα» και μερικές φορές «η χαμένη πόλη των Ίνκας». 

Ορισμένοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτή η πόλη δημιουργήθηκε ως ιερό καταφύγιο στο βουνό από τον μεγάλο κυβερνήτη Ίνκας Pachacutec γύρω στο 1440 και λειτούργησε μέχρι το 1532 όταν οι Ισπανοί εισέβαλαν στο έδαφος της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Το 1532, όλοι οι κάτοικοί του εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Τζαμί Sheikh Zayed, Αμπού Ντάμπι, ΗΑΕ


Το τζαμί Sheikh Zayed είναι ένα από τα έξι μεγαλύτερα τζαμιά στον κόσμο.

Ονομάστηκε από τον Sheikh Zayed ibn Sultan al-Nahyan, τον ιδρυτή και τον πρώτο πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους μουσουλμανικούς ναούς, επιτρέπεται σε όλους, ανεξάρτητα από την πίστη.

Taj Mahal, Άγκρα, Ινδία

Το Taj Mahal είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα όχι μόνο στην Ινδία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κατασκευή χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Shah Jahan στη μνήμη της τρίτης γυναίκας του, Mumtaz Mahal, ο οποίος πέθανε κατά τον τοκετό. 

Το Taj Mahal θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στον κόσμο και επίσης σύμβολο αιώνιας αγάπης.

Mesquita, Κόρδοβα, Ισπανία


Τοίχοι διακοσμημένοι με περίπλοκα μοτίβα, ψηφιδωτά στολίδια, εκατοντάδες λεπτές διάτρητες κολόνες - έτσι εμφανίζεται το καθεδρικό ναό της Κόρδοβα. 

Πριν από πολλούς αιώνες υπήρχε ένας αρχαίος ρωμαϊκός ναός σε αυτό το μέρος, στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από μια Βισιγοθική εκκλησία και το 785 εμφανίστηκε το Mesquita. 

Έγινε το δεύτερο πιο σημαντικό τζαμί στον πλανήτη, και το προσκύνημα στην Κόρδοβα εξισώθηκε ακόμη και με το Χατζ στη Μέκκα, υποχρεωτικό για κάθε μουσουλμάνο.

Αλλά τότε οι Καθολικοί άλλαξαν τους Μαυριτανούς και η Μεσκίτα μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό.

Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Βατικανό, Ιταλία


Η καρδιά του Βατικανού και ολόκληρου του καθολικού κόσμου, ο καθεδρικός ναός του Αγίου είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Ρώμης. 

Εδώ μπορείτε να δείτε το αρχαίο από την πανοραμική θέα, να θαυμάσετε το εσωτερικό του καθεδρικού ναού από την κορυφή του τρούλου, να υπερασπιστείτε τη μάζα και ακόμη και να λάβετε την ευλογία του ποντίφ.

Angkor Wat, Siem Reap, Καμπότζη

Το συγκρότημα ναών της Καμπότζης Angkor Wat είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό κτίριο που δημιουργήθηκε ποτέ, με ιστορία σχεδόν 9 αιώνων. 

Ακόμα και το όνομά του μιλά για τη μνημειακότητα του συγκροτήματος του ναού, επειδή το Angkor Wat μεταφράζεται κυριολεκτικά ως ναός της πόλης. 

Καλύπτει έκταση 200 εκταρίων και περιβάλλεται από τάφρο πλάτους 190 μέτρων. Αυτή η κολοσσιαία δομή είναι αφιερωμένη στον θεό Βισνού, ο οποίος είναι σεβαστός σε αυτήν την περιοχή.

Bayon Temple Complex, Siem Reap, Καμπότζη


Bayon (Bayon) - ένας από τους πιο καταπληκτικούς ναούς που βρίσκεται στο έδαφος του Τομ και ήταν το θρησκευτικό κέντρο του. 

Το «αποκορύφωμα» του Bayon είναι οι πύργοι με πολλά πρόσωπα, λαξευμένα από πέτρα, σιωπηλά ατενίζοντας από ένα ύψος στο απέραντο έδαφος του Τομ, και κατά τη διάρκεια της ακμής του κράτους - και ολόκληρη η Khmer Empire. 

Αρχικά, υπήρχαν 54 πύργοι, που συμβόλιζαν τις 54 επαρχίες υπό την κυριαρχία του βασιλιά. Σήμερα, μόνο περίπου 37 πύργοι έχουν επιβιώσει.

Καθεδρικός ναός της αναζοωγόνησης Χριστού στο αίμα, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Ο Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Χριστού, γνωστός ως η Εκκλησία του Σωτήρα με Χυμένο Αίμα, έχει γίνει το μόνο ρωσικό αξιοθέατο στη λίστα του TripAdvisor. 

Το Savior on Spilled Blood προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο όχι μόνο με το μεγαλείο των τρούλων και των εσωτερικών του χώρων, αλλά και με μια ασυνήθιστη ιστορία που έχει δημιουργήσει πολλούς θρύλους και εικασίες. 

Πολλοί από αυτούς συνδέονται με το γεγονός ότι ο ναός ανεγέρθηκε στον χώρο όπου την 1η Μαρτίου 1881, μέλος του Narodny Volya I. 

Ο Grinevitsky τραυματίστηκε θανάσιμα Αλέξανδρος Β, ο οποίος ονομάστηκε ευρέως Τσάρος-Απελευθερωτής για την κατάργηση της δουλείας .

Εθνικό Στρατιωτικό Πάρκο Gettysburg, Gettysburg, Πενσυλβάνια


Το Εθνικό Στρατιωτικό Πάρκο Gettysburg δεν είναι πάρκο με την παραδοσιακή έννοια. Εδώ δεν θα βρείτε σκιερά σοκάκια και ανθισμένα παρτέρια. 

Εκεί έλαβε χώρα η σημαντική μάχη του εμφυλίου πολέμου των ΗΠΑ το 1863.

Τείχη της παλιάς πόλης, Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το 1979, η UNESCO χαρακτήρισε την παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τα αρχαία τείχη της πόλης. 

Περιβάλλουν την πόλη και από τις τέσσερις πλευρές και περιέχουν μια αξιοσέβαστη συλλογή ιστορικών μνημείων, όπως πύργους, φρούρια, εκκλησίες, μοναστήρια, πλατείες και δρόμους, σχολεία, μουσεία και γκαλερί. 

Χτισμένοι για αμυντικούς σκοπούς, αυτοί οι πέτρινοι τοίχοι έχουν προστατεύσει τους πολίτες από την ίδρυση του Ντουμπρόβνικ τον 6ο αιώνα.

Παγόδα Shwedagon, Yangon, Μιανμάρ


Η παγόδα Shwedagon είναι η ψηλότερη πνευματική δομή στη Μιανμάρ ή, όπως ονομάζεται επίσης, η Χώρα των Παγοδών. 

Όλο το συγκρότημα της γιγαντιαίας παγόδας καταλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκτάρια γης, στην οποία, εκτός από την κύρια δομή, υπάρχουν πολλοί μικρότεροι κώνοι και αμέτρητες γλυπτικές εικόνες μυθικών και πραγματικών ζώων: χρυσά γρύπα και ελέφαντες, δράκοι και λιοντάρια.

Όπως είναι σήμερα, η παγόδα Shwedagon έγινε τον 15ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Shinsobu. Τότε, ο γιγάντιος ναός έλαβε τελικά το σχήμα ενός ανεστραμμένου μπολ επαιτείας και καλύφθηκε με χρυσό από πάνω προς τα κάτω.

Μνημείο και ανακλαστική πισίνα του Λίνκολν, Washington DC


Το Μνημείο του Λίνκολν είναι ένας μεγαλοπρεπής ναός φτιαγμένος σε αρχαίο ελληνικό στιλ και θυμίζει κάπως τον Παρθενώνα. 

Υποστηρίζεται από 36 στήλες από λευκό μάρμαρο, το ίδιο μέγεθος με το κράτος κατά τον θάνατο του προέδρου Λίνκολν. 

Στο κέντρο του ναού βρίσκεται ένα άγαλμα του πιο σεβαστού Αμερικανού προέδρου, που κάθεται σε μια καρέκλα. Το ύψος του είναι 5,79 μέτρα.

Αρχαία πόλη της Πέτρας, Πέτρα / Γουάντι Μούσα, Ιορδανία


Στην καρδιά της Ιορδανίας, στην κοιλάδα Wadi Musa, βαθιά στα αμμώδη βουνά βρίσκεται η πιο εκπληκτική αρχαία πόλη της Πέτρας. Η Πέτρα ήταν αρχικά ένα προσωρινό καταφύγιο για τις νομαδικές φυλές Ναβατέων. 

Από πολλά οχυρωμένα βραχώδη σπήλαια, σταδιακά εξελίχθηκε σε μια μεγάλη πόλη φρούριο. Μπορείτε να φτάσετε στην πόλη με έναν τρόπο - μέσα από το στενό φαράγγι Siq, που ήταν κάποτε η κοίτη ενός ρέματος βουνών. 

Η Πέτρα εξακολουθεί να ανήκει στους Βεδουίνους, οι οποίοι καλωσορίζουν θερμά τους επισκέπτες στη γη τους.

Τμήμα του Σινικού Τείχους της Κίνας Mutianyu, Πεκίνο, Κίνα


Σε κανένα άλλο τμήμα του Σινικού Τείχους της Κίνας, οι εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν γίνει τόσο καλά όσο και στο τμήμα Mutianyu. 

Αυτός ο ιστότοπος, με 22 πύργους παρακολούθησης που έχουν διατηρήσει την αρχική τους εμφάνιση, είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα. 

Η φράση Mutianyu μεταφράζεται από τα κινέζικα ως "μια κοιλάδα όπου μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα στα χωράφια." 

Από όλα τα τμήματα του Σινικού Τείχους της Κίνας, το Mutianyu είναι το μεγαλύτερο πλήρως ανακαινισμένο τμήμα ανοιχτό για τουριστική πρόσβαση.

Αρχαία πόλη Ephesus, Selcuk, Τουρκία


Η μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη αρχαία πόλη στις ακτές του Αιγαίου και η δεύτερη πιο σημαντική μετά την Πομπηία στη Μεσόγειο είναι η Αρχαία Έφεσος, η οποία είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Τουρκία. 

Οι μύθοι συσχετίζουν την εμφάνιση της πόλης με το όνομα του Ανδροκλή, του γιου του ηγεμόνα της Αθήνας, Κόντρου, ο οποίος, με τη συμβουλή του μαντείου, έφτασε σε αυτά τα μέρη για να βάλει τον ναό της Αρτέμιδος. 

Η πόλη πήρε το όνομά της από τον Αμαζόνιο της Εφεσίας, την αγαπημένη του Ανδροκλή.

Αλάμπρα, Ισπανία


Η Αλάμπρα (Αραβικά: Al Hamra - κυριολεκτικά "Κόκκινο Κάστρο") είναι ένα αρχαίο παλάτι και φρούριο των Μαυριτανών ηγετών της επαρχίας στη νότια Ισπανία. Το κάστρο καταλαμβάνει την κορυφή ενός βραχώδους οροπεδίου στα νοτιοανατολικά σύνορα της Γρανάδας. 

Το όνομα Alhambra προέρχεται πιθανότατα από το χρώμα του λιασμένου από τον ήλιο πηλού ή τούβλων που αποτελούν τα τείχη του κάστρου. 

Ωστόσο, ορισμένοι ιστορικοί προτείνουν ότι το όνομα προέρχεται από την «κόκκινη φλόγα των φακών» που φωτίζει τη μακροπρόθεσμη κατασκευή του κάστρου, η οποία συνεχίστηκε όλο το εικοσιτετράωρο.

Αυστραλιανό πολεμικό μνημείο, Καμπέρα, Αυστραλία


Αυτό είναι το κύριο μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των στρατιωτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του είδους του στον κόσμο. Το μνημείο βρίσκεται όχι μακριά από το κτίριο του Κοινοβουλίου, από το μπαλκόνι του οποίου ανοίγει ένα κυκλικό πανόραμα του μνημείου.

Καθεδρικός ναός της Σιένα, Σιένα, Ιταλία


Σύμφωνα με τα χρονικά, στις αρχές του 13ου αιώνα, οι κάτοικοι της πόλης-κράτους, που ήταν ο κύριος ανταγωνιστής και αντίπαλος της Φλωρεντίας, "κάλεσαν τους ηγέτες τους να χτίσουν έναν ναό πιο υπέροχο από αυτόν των γειτόνων τους."

Έτσι μεταξύ 1215 και 1263, στην τοποθεσία του παλιού ναού, το Duomo της Σιένα ιδρύθηκε σύμφωνα με το σχέδιο του γοτθικού αφέντη Niccolò Pisano. Σήμερα αυτός ο μεγαλοπρεπής ναός είναι το κύριο αξιοθέατο της πόλης.

Καθεδρικός ναός του Μιλάνου (Duomo), Μιλάνο, Ιταλία


Το πιο σημαντικό μέρος στο Μιλάνο είναι ο καθεδρικός ναός της Santa Maria Nachente (Duomo), ένα στολίδι ιταλικού γοτθικού, που χτίστηκε από το 1386 έως τις αρχές του 19ου αιώνα. 

Η τρίτη μεγαλύτερη καθολική εκκλησία στον πλανήτη μπορεί να χαρακτηριστεί με ασφάλεια ως ένα από τα θαύματα του κόσμου. 

Τα 100 μέτρα κωδωνοστάσια υψώνονται πάνω από το κέντρο του Μιλάνου, και το χρυσό άγαλμα της Μαντόνας στο μακρύτερο κωδωνοστάσιο (ύψος τεσσάρων μέτρων) είναι ορατό από πολλά μέρη της πόλης.

Sagrada Familia, Βαρκελώνη, Ισπανία


Η Βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη είναι ένα από τα πιο διάσημα μακροπρόθεσμα κατασκευαστικά έργα στον κόσμο: η κατασκευή της ξεκίνησε πριν από σχεδόν 150 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Αν και αρχικά ο Antonio Gaudi δεν είχε καμία σχέση με την κατασκευή αυτού του ναού, ένα χρόνο μετά την έναρξη της εργασίας, ηγήθηκε αυτού του έργου.

Ο Γκαουντί έκτισε το ναό για 30 χρόνια μέχρι που πέθανε. Ο λόγος για μια τόσο μεγάλη κατασκευή είναι ότι η Sagrada Familia χτίζεται αποκλειστικά από δωρεές από τους ενορίτες.

Γέφυρα Golden Gate, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια


Αν κοιτάξετε τον χάρτη Google, μπορείτε να καταλάβετε γιατί η γέφυρα (όχι καθόλου χρυσός, αλλά κόκκινη) ονομάζεται πύλη. 

Το κύριο τοπικό αξιοθέατο «αφήνει» τον Ειρηνικό Ωκεανό στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, συνδέοντας την πόλη με το Marin County. 

Αυτή η μεγαλοπρεπής δομή χτίστηκε από το 1933 έως το 1937. Κατά το άνοιγμα, ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο.

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο


Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή είναι ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή μνημεία στον κόσμο. 

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες ανεβαίνουν στα πόδια της, από όπου ανοίγει ένα εκπληκτικό πανόραμα της πόλης και του κόλπου με το γραφικό βουνό Sugar Loaf, τις περίφημες παραλίες Copacabana και Ipanema, το τεράστιο μπολ του σταδίου Maracanã.

Teotihuacan, San Juan Teotihuacan, Μεξικό


Το όνομα του αρχαίου οικισμού Teotiukan μεταφράζεται από την Αζτέκων ως «πόλη όπου οι άνθρωποι γίνονται θεοί». Σύμφωνα με τον μύθο, μετά τον Κατακλυσμό, οι θεοί επέστρεψαν στο Teotihuacan για να δημιουργήσουν ξανά τον κόσμο. 

Σύγχρονοι ερευνητές πιστεύουν ότι η περιοχή αυτού του αρχαίου οικισμού ήταν 26-28 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός ήταν περίπου 200 χιλιάδες άνθρωποι.

Είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις στο Δυτικό Ημισφαίριο, η ακριβής ηλικία της οποίας είναι ακόμα άγνωστη.

Golden Temple - Harmandir Sahib, Amritsar, Ινδία


Ο Harmandir Sahib - ένας από τους παλαιότερους και πιο σεβαστούς ναούς στην Ινδία, είναι η Μέκκα των Σιχ. Τα ανώτερα επίπεδα του καλύπτονται με επιχρυσωμένο, επομένως είναι επίσης γνωστό ως "Χρυσός Ναός". 

Ο δρόμος προς την είσοδο του ναού διασχίζει μια στενή μαρμάρινη γέφυρα πάνω από μια λίμνη, το νερό στην οποία θεωρείται θεραπευτικό. 

Οι προσκυνητές πιστεύουν ότι αποτελείται από το ελιξίριο της αθανασίας και του ιερού νερού. Ο δρόμος πάνω από τη γέφυρα συμβολίζει το μονοπάτι από τον αμαρτωλό προς τους δίκαιους.

Όπερα του Σίδνεϊ, Σίδνεϊ, Αυστραλία


Η Όπερα του Σίδνεϊ είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια στον κόσμο. Ο αρχιτέκτονας του ήταν ο Dane Jorn Utzon. Σχεδιάζοντας τις αυθεντικές στέγες, που θυμίζουν κάπως αόριστα κελύφη, έδωσε στο Σίδνεϊ ένα μεγάλο δώρο - ένα σύμβολο της πόλης. 

Σήμερα, κάθε τουρίστας, που σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αυστραλία, πρέπει να περιλαμβάνει μια εκδρομή στην μεγαλοπρεπή όπερα στο πρόγραμμα του ταξιδιού του.

Πόσα αξιοθέατα πιστεύετε ότι βρίσκονται στη μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη; Πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα δώσει τον ακριβή αριθμό, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά εκπληκτικά όμορφα και μοναδικά μέρη στη Ρωσία!

Αυτή η χώρα είναι πλούσια σε φυσικά και τεχνητά αξιοθέατα, θα σας εκπλήξει τόσο με ιστορικά κτίρια όσο και με πολιτιστικές παραδόσεις. Στη Ρωσία, μπορείτε να βρείτε τόσο απίστευτα όμορφους ξύλινους ναούς όσο και γραφικές γωνίες που δημιουργήθηκαν από τη φύση μόνο για μια ευχάριστη διαμονή.

Φυσικά, οι περισσότεροι τουρίστες ξεκινούν τη γνωριμία τους με τη Ρωσία ακριβώς από και όπου η τουριστική υποδομή είναι ιδιαίτερα καλά ανεπτυγμένη. Ωστόσο, σήμερα οι εκδρομές, για παράδειγμα, κατά μήκος των λιμνών της Καρελίας, προς Βαϊκάλη και Αλτάι, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

epirusblog.gr
5 of 5
10 πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο. Τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στον πλανήτη. Great Blue Hole, Μπελίζ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1966162243183647004
item