Τουρισμός για Όλους: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για το voucher των 150 ευρώ, δείτε το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους  2022 η οποία περιγράφει αναλυτικά τους δικαιούχους για το voucher  των 150 ευρώ.

Οι αιτήσεις για το «Τουρισμός για Όλους» θα γίνονται μέσα από το vouchers.gov.gr. με τους κωδικούς του taxisnet, ένα email και έναν αριθμό κινητό του υποψήφιου δικαιούχου. 

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα κλείσει στις 21 Ιουλίου. Σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανοίξει είτε την Παρασκευή 15 Ιουλίου είτε το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. 

Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, κατά την περιγραφόμενη στο άρθρο 5 διαδικασία, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε διακόσια (200) ευρώ.

Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος 

1. Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια  της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

2. Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. 

Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.





epirusblog.gr
5 of 5
Τουρισμός για Όλους: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για το voucher των 150 ευρώ, δείτε το ΦΕΚ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1762147207884022468
item