Βενιζέλος για το Turkaegean: Να αναληφθούν πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ

Η αναλυτική μελέτη που είχε ετοιμάσει το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου για την εμπορική χρήση του γεωγραφικού όρου Μακεδονία περιέχει τους λόγους για τους οποίους μπορεί να κριθεί από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ως απαράδεκτος ο γεωγραφικός προσδιρισμός Turkaegean.

Αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας παράλληλα ότι η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες είναι επιπόλαια και ερασιτεχνική...

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πάντως ότι ο όρος Turkaegean αφήνει εξ αντιδιαστολής στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean και τονίζει ότι πρέπει να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Τελείως ενδεικτικά παραθέτω σύντομη παρουσίαση των λόγων για τους οποίους μπορεί να κριθεί απαράδεκτο ως ευρωπαϊκό σήμα ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Γραμμένη από έλληνα νομικό, υψηλόβαθμο στέλεχος του EUIPO, ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο*. 

Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με πρόεδρο τον καθηγητή Β. Σκουρή, πρώην Πρόεδρο του ΔΕΕ) είχε ετοιμάσει στο παρελθόν αναλυτική μελέτη για την εμπορική χρήση του γεωγραφικού όρου Μακεδονία.

Θα πρότεινα λοιπόν, αντί να διεξάγεται μια επιπόλαια και ερασιτεχνική συζήτηση, αν κριθεί αρμοδίως ότι είναι πολιτικά βλαπτικός ο όρος Turkaegean (που πάντως εξ αντιδιαστολής αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean ), να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το ΓΔ της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα».

Venizelos1
Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου
epirusblog.gr
5 of 5
Βενιζέλος για το Turkaegean: Να αναληφθούν πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3576728202310998806
item