Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι -Πώς θα δείτε τι επιστροφή θα πάρετε

«Κλείδωσαν» τα ποσά που αντιστοιχούν στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα του Power Pass.

Όπως προκύπτει, στην εφαρμογή του Power Pass αναρτήθηκαν πλέον τα ποσά που θα λάβει κάθε πολίτης - δικαιούχος, ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που προκάλεσε η ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και την 31η Μαΐου του 2022.

Power Pass: Πώς θα δείτε το ποσό που θα λάβετε

  1. Για να δείτε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass:
  2. Επισκεφτείτε στην εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.
  3. Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
  4. Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
  5. Μόλις συνδεθείτε η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».

Παρακάτω, βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτήθηκαν σήμερα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ.. Επομένως, αν δεν δείτε στην εφαρμογή το ποσό εκκαθάρισης τότε είστε ένας από τους 600.000 που θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα.

Ενδεικτικά παραδείγματα του ποσού επιστροφής από το Power Pass

Σε μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη που διαμένει ένα ζευγάρι συνταξιούχων, ο δικαιούχος και η σύζυγός του θα λάβουν επιστροφή 159,86 ευρώ.

Σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη η ένοικος θα λάβει 121,28 ευρώ.

Power Pass: Ξεκινούν αύριο οι πληρωμές -Εφάπαξ το ποσό

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε χθες ότι οι πληρωμές για το Power Pass θα ξεκινήσουν εντός των ημερών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο στόχος είναι μέχρι τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο κάθε ένας θα πάρει το σύνολο του ποσού (σ.σ. δηλαδή εφάπαξ, σε μία δόση), όμως η επιστροφή στους λογαριασμούς θα γίνει σταδιακά, καθώς είναι εκατομμύρια οι δικαιούχοι».

Η επιβεβαίωση ήρθε από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στην οποία τονίζεται ότι «ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 15/07, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022», ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών».

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναλυτικά ενημερωτικά εκκαθάρισης αναρτώνται σταδιακά από χθες το βράδυ στη σχετική πλατφόρμα του Power Pass, που υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα, αποστέλλεται και ενημερωτικό e-mail για την ανάρτησή τους στους δικαιούχους.

Το ποσό της ενίσχυσης και ο καταμερισμός ανά δικαιούχο υπολογίζεται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., με βάση τα δεδομένα που έχουν αντληθεί από τους προμηθευτές ή και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας και την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4936/2022 (A΄ 105) και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση 3365/2022 (ΦΕΚ 2827/Β΄) όπως ισχύει.

230 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό του Power Pass

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν αύριο, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών. 

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ. 

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη μεταφερθεί από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών, ποσό ύψους 280 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατόπιν στην ΚτΠ Μ.Α.Ε., προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η Κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. 

Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Πώς γίνεται ο υπολογισμός του Power Pass -Εως 600 ευρώ

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. 

Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Κυβέρνηση λαμβάνει, επεκτείνει και διευρύνει μέτρα στήριξης, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια και εργαλεία, για να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας.

epirusblog.gr
5 of 5
Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι -Πώς θα δείτε τι επιστροφή θα πάρετε
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1610122101674667007
item