Power Pass: Αντίστροφη μέτρηση για τις αποζημιώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα -Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται πως στο πρόγραμμα Power Pass είχε δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αίτησης έως 5 Ιουλίου.

Η αποζημίωση μέσω του Power Pass καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους. Τα ποσά των αναδρομικών θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα έχουν «ταβάνι» τα 600 ευρώ.

Ενδεικτικά παραδείγματα για την αποζημίωση από το Power Pass

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

Αν οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

Η αποζημίωση καταβάλλεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών τα νοικοκυριά μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματα όπως επιθυμούν χωρίς καμία δέσμευση δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα είτε να κάνουν ανάληψη τα χρήματα είτε να χρηματοδοτήσουν οποιαδήποτε δαπάνη τους. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι στην αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, είναι οι δικαιούχοι να έχουν δηλώσει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ((ΙΒΑΝ).


epirusblog.gr
5 of 5
Power Pass: Αντίστροφη μέτρηση για τις αποζημιώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα -Πότε ξεκινούν οι πληρωμές
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7903817777783888686
item