Τα δέκα πράγματα που πpέπει να κάνεις στο σπίτι σου πριν φύγεις διακοπές

Βρισκόμαστε στα μέσα καλοκαιριού και όλοι ανυπομονούμε για τις φετινές διακοπές μας, μετά από δύο χρόνια με περιοριστικά μέτρα.

Είτε είσαι από εκείνους που οργανώνουν τελευταία στιγμή τη βαλίτσα τους, είτε από εκείνους που έχουν σε planner τα πάντα για να είναι οργανωμένοι, θα πρέπει να φροντίσεις πριν φύγεις για τα νησιά, να κάνεις μία σειρά από δουλειές στο σπίτι.

Οι δουλειές που πρέπει να κάνεις στο σπίτι πριν φύγεις διακοπές

Συγκεκριμένα:

  • Καθάρισε το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας: Είναι σημαντικό πριν φύγεις για διακοπές, να μην αφήσεις στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σου τροφές που μπορεί να χαλάσουν. Κάνε λοιπόν ένα καλό ξεκαθάρισμα, κατανάλωσε όσα μπορείς πριν φύγεις, και καθάρισε τις επιφάνειες.
  • Μάζεψε & πέτα τα σκουπίδια: Καλό θα ήταν να μαζέψεις τα σκουπίδια από παντού και φυσικά μην ξεχάσεις να τα πετάξεις πριν φύγεις. Αφού το κάνεις φρόντισε να αερίσεις καλά το σπίτι και να το αρωματίσεις ώστε να διατηρηθεί φρέσκο και μοσχομυριστό όσο θα λείπεις.
  • Απόφυγε να αφήσεις σε κοινή θέα πράγματα αξίας: Αν θα λείπεις αρκετές ημέρες, καλό θα ήταν μην αφήσεις αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Για παράδειγμα, αφού θα λείπεις είναι καλύτερο να βάλεις το λάπτοπ σου στη ντουλάπα αντί για πάνω στο γραφείο, ή τα κοσμήματα σου μέσα στα συρτάρια αντί για πάνω στη συρταριέρα.
  • Κλείσε την παροχή του νερού: Άπαξ και φύγεις διακοπές φρόντισε να κλείσεις τις βάνες νερού για να μην στάζουν άδικα. Αν μάλιστα, σκοπεύεις να λείψεις για αρκετές ημέρες, μια καλή ιδέα να για να αποφευχθούν τυχόν ζημιές, σε περίπτωση διαρροής, είναι να κλείσεις ακόμα και την παροχή του νερού.
  • Κατέβασε τους διακόπτες στο σπίτι: Μαζί με την παροχή νερού, δεν ξεχνάμε και το ρεύμα. Μην ξεχάσεις αναμμένο το θερμοσίφωνα ή άλλες ηλεκτρικές ή/και ηλεκτρονικές συσκευές όπως η τηλεόραση, ο υπολογιστής, ή το πλυντήριο και κατέβασε όποιον πρέπει στον ηλεκτρικό πίνακα και βγάλε από την πρίζα ό,τι χρειάζεται!
  • Βάλε πλυντήριο και μην αφήσεις άπλυτα ή/και πεταμένα ρούχα: Όταν επιστρέψεις από τις διακοπές θα έχεις μια βαλίτσα ρούχα να πλύνεις, γι’ αυτό προνόησε τώρα και μην αφήσεις άπλυτα. Μάζεψε λοιπόν τα ρούχα από το καλάθι τον άπλυτων και βάλε μερικά πλυντήρια πριν φύγεις. Αν δεν προλάβεις να τα σιδερώσεις δεν πειράζει, ωστόσο φρόντισε να τα διπλώσεις και να τα αφήσεις τακτοποιημένα.
  • Μην αφήσεις πουθενά δεύτερα κλειδιά: Μην αφήσεις δεύτερα κλειδιά στο σπίτι, είναι προτιμότερο να δώσεις απευθείας τα κλειδιά του σπιτιού σου στο άτομο που θες, για να μην υπάρξουν απρόοπτα.
  • Πλύνε τα πιάτα & καθάρισε τον νεροχύτη: Πλύνε όλα τα πιάτα, τα ποτήρια και τα συναφή και καθάρισε καλά τον νεροχύτη σου.
  • Κλείδωσε τις πόρτες & κλείσε καλά τα παράθυρα: Για να εξασφαλίσεις την ασφάλεια του σπιτιού σου για όσο θα λείπεις, μην ξεχάσεις να κλειδώσεις όλες τις πόρτες – ακόμα και τις εσωτερικές, και να κλείσεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Αν έχεις συναγερμό ή σύστημα πυρασφάλειας, μην ξεχάσεις να τον ενεργοποιήσεις πριν φύγεις απ’ το σπίτι!

epirusblog.gr
5 of 5
Τα δέκα πράγματα που πpέπει να κάνεις στο σπίτι σου πριν φύγεις διακοπές
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7279203724761604900
item