Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το «North Evia-Samos Pass» – Πώς θα κάνετε αίτηση

Ανοίγει ξανά στα τέλη Ιουλίου η πλατφόρμα στο gov.gr για τα voucher που μπορούν να διεκδικήσουν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass», την οποία θα λάβουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους, με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC.

Η εξαργύρωση γίνεται μέσω κινητού, μόνο σε επιχειρήσεις με POS –όχι μετρητά.

Το Freedom Pass φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Ποιοι αποκλείονται

Αποκλείονται από την επιδότηση όσοι έχουν κύρια κατοικία στις επιλέξιμες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, όπως αυτή προκύπτει από την περσινή δήλωση εισοδήματος 2020 (Έντυπο Ε1 της ΑΑΔΕ) δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ή να θεωρηθούν ωφελούμενοι, για προορισμό την περιοχή της κύριας κατοικίας τους.

Επιπλέον, δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 αλλά και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023. 

Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν μέχρι 31/7/2022 τα voucher που έχουν λάβει. Θα αποκλειστούν επίσης και όσοι έχουν λάβει το επίδομα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • να είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020.  Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.
  • να μην είστε δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022, του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • να συμπληρώσετε και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου

Πού και πότε κάνετε αίτηση

Η αίτηση γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet μέσω ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). 

Σε αυτή θα δηλώνονται οι ωφελούμενοι, ενώ η πίστωση των ποσών θα γίνεται με έκδοση της ψηφιακής κάρτας, όπως ακριβώς γινόταν με τα Freedom Pass.

  • Μπαίνετε στο gov.gr στην ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει με τους κωδικούς Taxisnet.
  • Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, αντλούνται και εμφανίζονται τα στοιχεία των ωφελούμενων, θα πρέπει να βάλετε στο σύστημα το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
  • Δηλώνετε τον προορισμό της επιλογής του, Σάμο ή Βόρεια Εύβοια.
  • Δηλώνετε ότι ο ίδιος και οι ωφελούμενοι αυτού δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Ο.Α.Ε.Δ., του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022, της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Τα vouchers κατανέμονται σε 4 φάσεις, ανάλογα με τον μήνα που θέλει να ταξιδέψει κάποιος: Ιούλιος (1η Φάση) – (Δόθηκαν οι επιταγές), Αύγουστος (2η Φάση), Σεπτέμβριος (3η φάση) και Οκτώβριος (4η φάση).

Οι αιτήσεις για τον Αύγουστο θα ξεκινήσουν σήμερα:

  • Για Αύγουστο (Φάση 2) αιτήσεις θα γίνονται από Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
  • Για Σεπτέμβριο οι αιτήσεις ξεκινούν από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
  • Για Οκτώβριο αιτήσεις γίνονται από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022
  • Επειδή δεν υπάρχει εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο, τα voucher θα διατεθούν σε όποιον προλάβει πριν εξαντληθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Δεν είναι επιλέξιμες επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν αποκλειστικά τερματικές συσκευές συναλλαγών (POS) που ανήκουν στην κατηγορία των Web/Virtual Pos.

Μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής North Evia-Samos Pass, οι δικαιούχοι μπορούν να επαληθεύουν, με αναζήτηση βάσει του ΑΦΜ της επιχείρησης, εφ’ όσον το γνωρίζουν, τη δυνατότητα χρήσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στη συγκεκριμένη επιχείρηση. 

Η εφαρμογή επιστρέφει την πληροφορία σχετικά με την συμμετοχή ή μη της συγκεκριμένης επιχείρησης στη δράση.

Συνεπώς ο έλεγχος ή η σχετική ερώτηση στο κατάστημα επιβάλλονται να γίνουν ΠΡΙΝ την κατανάλωση και την πληρωμή.

Ο αριθμός άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών ανά επιλέξιμη περιοχή και ανά Φάση καθορίζεται:

Φάση 2: Βόρεια Εύβοια 4050/Σάμος 2025

Φάση 3: Βόρεια Εύβοια 7300/Σάμος 3650

Φάση 4: Βόρεια Εύβοια 2000/Σάμος 1000

Σύνολο: Βόρεια Εύβοια 21.350/Σάμος 10.675

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το «North Evia-Samos Pass» – Πώς θα κάνετε αίτηση
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4703064557577487134
item