Έκπληξη στα Marder 1A3: Φέρουν θερμικό σκοπευτικό πυροβολητή 3ης γενιάς!

Kάτι παραπάνω από ικανοποιημένη, επιστρέφει αύριο η τριμελής επιτροπή Ελλήνων αξιωματικών που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Rheinmetall στο Ούντερλους, προκειμένου να επιθεωρήσει τα επαναφερόμενα σε ενέργεια τεθωρακισμένα οχήματα Marder 1A3.

Όπως ήταν αναμενόμενο, διαπιστώθηκε η εξαιρετική κατάσταση των 5 πρώτων οχημάτων στα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες. Αυτές, εκτελούνται μέχρι σήμερα με ρυθμό απόδοσης σχεδόν ενός οχήματος ανά εβδομάδα.

Οι Έλληνες αξιωματικοί είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την πρόοδο και σε αυτό το επίπεδο, όπως και να ξεναγηθούν στην γραμμή υποστήριξης τεθωρακισμένων του Γερμανικού Στρατού, όσο και στην γραμμή παραγωγής του ΤΟΜΑ KF41 Lynx.

Αυτό όμως που εξέπληξε ευχάριστα την επιτροπή του ΓΕΣ, ήταν η διαπίστωση ότι στα Marder εγκαθίστανται θερμικά σκοπευτικά πυροβολητού 3ης γενεάς και όχι τα παρωχημένα WBG-X της Zeiss-Eltro Optronic, που φέρονται στην έκδοση 1Α3. 

Τα τελευταία, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα τεχνολογίας της δεκαετίας του 1990, έπαυσαν να παράγονται το 2015 και σήμερα υστερούν σοβαρά έναντι νεωτέρων δειγμάτων!

Από το 2020 ο Γερμανικός Στρατός έχει αναθέσει σύμβαση στην Rheinmetall Electronics για προμήθεια 260 θερμικών σκοπευτικών Saphir 2.6 MK προς εγκατάσταση σε 244 υφιστάμενα Marder 1A3, στο πλαίσιο συμβάσεως ύψους 27 εκατ. €. 

Η έκδοση ΜΚ της συγκεκριμένης θερμικής κάμερας, αφορά διαμόρφωση ειδικώς για το Marder, που εξασφαλίζει αυξημένη απόσταση παρατηρήσεως, εντοπισμού κι αναγνωρίσεως στόχων, χάρη στην αυξημένη ανάλυση του θερμικού αισθητήρα. 

Καθώς η θερμική κάμερα είναι προϊόν της ίδιας της εταιρείας, στα Marder 1A3 που επανέρχονται σε ενέργεια στο Ούντερλους, η Rheinmetall εγκαθιστά κάμερες νέας κατασκευής.

Η συγκεκριμένη βελτίωση με την ψυχόμενη θερμική κάμερα Saphir 2.6 MK στα Marder 1A3 που προορίζονται για τον Ελληνικό Στρατό, σημαίνει ότι τα οχήματα φέρουν θερμική κάμερα πυροβολητή νεώτερης γενεάς, επομένως και ανώτερης αποδόσεως, ακόμη και από το κορυφαίο άρμα μάχης Leopard 2 HEL, με την θερμική κάμερα OPHELIOS!


epirusblog.gr
5 of 5
Έκπληξη στα Marder 1A3: Φέρουν θερμικό σκοπευτικό πυροβολητή 3ης γενιάς!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6223091093004250596
item