Το μεγάλο deal για τα τεθωρακισμένα Lynx και το Γερμανικό εργοστάσιο στην Ελλάδα - 200 Lynx παραγγελία για την μεταφορά της γραμμής παραγωγής των ΤΟΜΑ στη χώρα μας

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το εργοστάσιο θα απασχολεί τουλάχιστον 300 εργαζόμενους, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η Rheinmetall θα συνεργαστεί με Ελληνικές εταιρείες.

 συνομιλίες μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης με τους Γερμανούς της Rheinmetall, κατασκευάστριας εταιρείας των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης KF 41 Lynx βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες σε προχωρημένο στάδιο. 

Η πρόταση της Rheinmetall φαίνεται ότι αφορά στη μεταφορά της γραμμής παραγωγής του πανίσχυρου ΤΟΜΑ στην Ελλάδα και την κατασκευή εργοστασίου με ταυτόχρονη παραγγελία από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τουλάχιστον 200 Lynx με προοπτική στο μέλλον για απόκτηση επιπλέον Τεθωρακισμένων

Με άλλα λόγια η Γερμανική εταιρεία εμφανίζεται θετική να κατασκευάζει τα Lynx στην Ελλάδα αρκεί η Αθήνα να προχωρήσει σε παραγγελία ενός σημαντικού αριθμού ΤΟΜΑ προκειμένου η επένδυση να είναι βιώσιμη με προοπτική τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει και άλλα συμβόλαια τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες οι οποίες ενδιαφέρονται για το Lynx.

Mε δεδομένη την πρόθεση της Στρατιωτικής Ηγεσίας και του ΓΕΣ να προχωρήσει σταδιακά στην αντικατάσταση του στόλου των περίπου 2800 γερασμένων Μ-113 μια τέτοια συμφωνία αν τελικά υλοποιηθεί  δείχνει να είναι συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές.

Αφού οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα ο Στρατός Ξηράς θα προμηθευτεί ένα υπερσύγχρονο πανίσχυρο Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης με ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα απαιτηθούν να επιστρέφουν στην Ελλάδα ενώ οι Γερμανοί θα προχωρήσουν σε μια σημαντική επένδυση σε μια συμμαχική και σταθερή χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται θετικές ενώ καίριο ρόλο στις συνομιλίες έχουν τα δύο υπουργεία Άμυνας και φυσικά η κατασκευάστρια εταιρεία. 

Το Γερμανικό εργοστάσιο εφόσον προχωρήσει η συμφωνία αναμένεται να στηθεί είτε στην περιοχή της Μαγνησίας είτε της Θεσσαλονίκης με τις σχετικές επαφές να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα απασχολεί τουλάχιστον 300 εργαζόμενους ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η Rheinmetall θα συνεργαστεί με Ελληνικές εταιρείες.

Tην επόμενη εβδομάδα το Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης θα βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ΚΕΤΘ στον Αυλώνα όπου θα παρουσιαστεί επίσημα. 

Συγκεκριμένα  τρία πρωτότυπα Lynx θα επιδείξουν τις δυνατότητες του ΤΟΜΑ ημέρα και νύχτα ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παρουσίαση του SilentMode με χρησιμοποίηση συσσωρευτών και όχι του κινητήρα.

To Lynx σχεδιάστηκε το 2015 και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα TOMA στο παγκόσμιο οπλοστάσιο

Με πανίσχυρη θωράκιση, υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικά βοηθήματα και μεγάλη ισχύ πυρός. Στον πύργο μάχης διαθέτει πυροβόλο 30 χιλιοστών διαφόρων εκδόσεων και συζυγές πολυβόλο 7,62. 

Χρησιμοποιεί πυρομαχικά υψηλής απόδοσης έναντι διαφορετικών στόχων. Πέρα από την θωράκιση δηλαδή την παθητική προστασία το Lynx έχει τη δυνατότητα  προσθήκης και  συστημάτων ενεργητικής προστασίας

Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που φτάνει τα 70 χλμ με εμβέλεια δράσης μεγαλύτερη από 500 χλμ.

epirusblog.gr
5 of 5
Το μεγάλο deal για τα τεθωρακισμένα Lynx και το Γερμανικό εργοστάσιο στην Ελλάδα - 200 Lynx παραγγελία για την μεταφορά της γραμμής παραγωγής των ΤΟΜΑ στη χώρα μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3856154894582643392
item