Εφιάλτης για τη σταρ του The Crown – Εμμονικός θαυμαστής της έστειλε 1.000 μηνύματα και απειλούσε να τη βιάσει

Σε πραγματική κόλαση είχε μετατραπεί η ζωή της πρωταγωνίστριας του «The Crown», Claire Foy. 

Η ηθοποιός δέχτηκε περισσότερα από 1.000 μηνύματα στους λογαριασμούς της στα social media μέσα σε ένα μήνα από έναν εμμονικό θαυμαστή, ο οποίος μάλιστα απειλούσε ότι θα τη βιάσει.

Η 38χρονη ηθοποιός κάλεσε πέρσι την αστυνομία όταν ο Jason Penrose χτυπούσε επανειλημμένα το κουδούνι έξω από το σπίτι της.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και ο Penrose κατηγορείται ότι της έστελνε μηνύματα στο μέιλ της, της ζητούσε να γίνει η κοπέλα του και το αποκορύφωμα την απειλούσε ότι θα τη βιάσει.

Η ατζέντης της Foy, Emma Jackson, είχε επίσης λάβει τα μηνύματα αλλά είχε μπλοκάρει τον λογαριασμό του αποστολέα.

Η 38χρονη Foy που υποδύθηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ στους δύο πρώτους κύκλους της επιτυχημένης σειράς του Netflix «The Crown», κάλεσε την αστυνομία στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους όταν ο Penrose εμφανίστηκε στο σπίτι της και χτυπούσε το κουδούνι της «συνεχώς».

Εντολή προστασίας

Όπως έγινε γνωστό, στην ηθοποιό χορηγήθηκε προσωρινή εντολή προστασίας από τον Φεβρουάριο, η οποία απαγόρευσε στον stalker να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί της ή τον μάνατζέρ υης.

Του απαγορεύτηκε επίσης να παρευρίσκεται στα σπίτια τους, στους χώρους εργασίας τους ή οπουδήποτε θα περίμενε εύλογα να βρίσκονται.

Τα δικαστικά έγγραφα λένε: «Η Clare Foy κάλεσε την αστυνομία για να πει ότι ο Jason Penrose βρισκόταν έξω από την κατοικία της και χτυπούσε συνεχώς το κουδούνι της. 

Η Emma Jackson έλαβε επίσης μήνυμα στο μέιλ της στις 2 Νοεμβρίου 2021».

Τα απειλητικά μηνύματα

«Λυπάμαι, νομίζω ότι η Κλερ δεν πρέπει να μιλάει για προσωπικά θέματα στα μέσα ενημέρωσης αλλά μόνο για δημιουργικές δουλειές», ανέφερε το απειλητικό μήνυμα.

Στη συνέχεια, το δικαστικό έγγραφο ανέφερε λεπτομέρειες των απειλητικών μηνυμάτων.

«Μετά από αυτό τα μηνύματα ερχόντουσαν όλο και πιο συχνά. Τα μηνύματα που συνέχισε να λαμβάνει η Jackson ήταν αρκετά λεπτομερή και μιλούσαν για βιασμό της κ. Foy, για το ότι θα βιαστεί και ότι θα ήθελε να γίνει η κοπέλα του. Αποτελεί κίνδυνο».

Η θέση του εισαγγελέα

Η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία: «Οι καταγγέλλουσες στην παρούσα υπόθεση, η Clare Foy και η μάνατζέρ της Emma Jackson, έλαβαν για πρώτη φορά γνώση του εναγόμενου (κ. Penrose) τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Από τον Νοέμβριο του 2021 ο εναγόμενος άρχισε να στέλνει μηνύματα στις δύο γυναίκες».

«Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2021 είχε στείλει περισσότερα από 1.000 μηνύματα. Επικοινώνησε επίσης και με την αδελφή της Foy».

Ο Penrose, ο οποίος δεν εκπροσωπείται νομικά, φαινόταν νευρικός καθώς εμφανίστηκε στο δικαστήριο. 

Απλά μίλησε για να επιβεβαιώσει το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή του σε νοσοκομείο ψυχικής υγείας στο βόρειο Λονδίνο.

Ζήτησε επίσης να απαγορευτεί η είσοδος των μέσων ενημέρωσης στην ακροαματική διαδικασία, αλλά το αίτημα αυτό απορρίφθηκε. Η απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει να του επιβληθεί πλήρης εντολή προστασίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Η Claire Foy, έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2016 για το ρόλο της στο δράμα εποχής «The Crown» του Netflix – και κέρδισε το βραβείο «Primetime Emmy» για την εξαιρετική ερμηνεία της στη σειρά το 2018.

epirusblog.gr
5 of 5
Εφιάλτης για τη σταρ του The Crown – Εμμονικός θαυμαστής της έστειλε 1.000 μηνύματα και απειλούσε να τη βιάσει
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 8254434687243628934

Τα καλύτερα

item