Μήπως είστε βαρετή στις παρέες;

Έχει τύχει να βρεθείς ποτέ σε έξοδο με παρέα και να νιώσεις ότι είσαι βαρετή;

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του «Essex», από τον ερευνητή Wijnand Van Tilburg και δημοσιεύτηκε στο «Personality and Social Psychology Bulletin», σου δίνει την απάντηση.

Η έρευνα περιλάμβανε 5 πειράματα στα οποία συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα και εξετάστηκαν τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να κάνουν ένα άτομο βαρετό ανάμεσα σε μια παρέα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι «βαρετοί» άνθρωποι ακολουθούνται από στερεότυπα με βάση το επάγγελμά τους, τα χόμπι τους, τα προσωπικά τους γνωρίσματα, ακόμη και με τον τόπο κατοικίας.

Ανάμεσα στα πιο βαρετά επαγγέλματα βρέθηκαν αυτά του λογιστή και του τραπεζίτη, ενώ όσον αφορά τα χόμπι αυτά που θεωρήθηκαν τα πιο αδιάφορα ήταν ο ύπνος, η τηλεόραση, η παρατήρηση ζώων και τα μαθηματικά.

Ένα βαρετό άτομο φαίνεται να χαρακτηρίζεται από έλλειψη χιούμορ και ενδιαφερόντων, δυσκολία στην έκφραση της άποψής του, αρνητικότητα, ενώ βρέθηκε ότι τα άτομα που ζουν σε μικρές πόλεις θεωρούνται πιο βαρετά σε σχέση με αυτά που ζουν σε μεγάλες πόλεις.

Τα γνωρίσματα που κάνουν βαρετό ένα άτομο φαίνεται να έχουν σημαντική επίδραση στις διαπροσωπικές του σχέσεις, καθώς θεωρείται πιο ψυχρό άτομο.


epirusblog.gr
5 of 5
Μήπως είστε βαρετή στις παρέες;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6373020042550104458
item