Οικονόμου: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, «παράθυρο» για νέα επιταγή ακρίβειας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας και μάλιστα με διευρυμένα κριτήρια για να τη λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, «η χώρα μας τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη και αυτό δεν αμφισβητείται. 

Και όπως είπε ο πρωθυπουργός όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία και με οριζόντια μέτρα, όπως στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και με πιο στοχευμένα μέτρα για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη με μια σειρά δραστηριότητες, είτε αυτό αφορά σε μεγαλύτερες παροχές στο ρεύμα είτε αφορά στα καύσιμα είτε αφορά απευθείας χρηματοδότηση, όπως έγινε πολλές φορές, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα».

Πρόσθεσε δε ότι με όποιο περιθώριο δημιουργείται, η κυβέρνηση θα στέκεται στο πλευρό των πολιτών, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Ερωτηθείς για νέα επιταγή ακρίβειας, τόνισε ότι «κάθε μέτρο που παίρνουμε στην επόμενη διάστασή του πάντοτε έχει διευρυμένη περίμετρο. 

Για παράδειγμα η παροχή για τα καύσιμα ξεκίνησε με μια περίμετρο για όσους είχαν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά ανθρώπους με εισόδημα έως 45.000 ευρώ. 

Κάθε φορά λοιπόν η οποιαδήποτε ενίσχυση γίνεται μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει η οικονομική μας πολιτική είναι ενίσχυση που κοιτάμε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους», επισήμανε ο κ. Οικονόμου. 

Αναφέρθηκε επίσης στο «ξεπάγωμα» των συντάξεων μετά από 11 χρόνια σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις, οι οποίες θα δοθούν από τον Ιανουάριο του 2023, θα κινούνται κοντά στο επίπεδο του 5%.

Για τις εκλογές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός δεν άλλαξε ποτέ γνώμη για την ημερομηνία των εκλογών και πρόσθεσε ότι «πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι πρέπει να ολοκληρώνονται οι τετραετίες». «Είμαστε στη μέση μιας παγκόσμιας καταιγίδας. 

Όλα αυτά τα μέτρα στήριξης η κυβέρνηση τα κάνει εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε.

«Ο πληθωρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία χωρίς να έχει προσθέσει έναν φόρο. 

Η ακρίβεια σε ενέργεια και τα καύσιμα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραμέτρους δυσκολίας στην καθημερινότητα των πολιτών. Όσο διαρκεί η κρίση θα είμαστε εδώ να στηρίζουμε την κοινωνία, είτε αυτό συμβαίνει τη στήριξη για το ρεύμα, είτε για τα καύσιμα», κατέληξε.

epirusblog.gr
5 of 5
Οικονόμου: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, «παράθυρο» για νέα επιταγή ακρίβειας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3887714413497930539
item