Πρέβεζα: Απομακρύνθηκαν οι Ρομά και μπήκαν μπουλντόζες στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία, αλλά και παρουσία εκπροσώπου της δικαιοσύνης απομακρύνθηκαν σήμερα από τους εσωτερικούς χώρους του κάστρου του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, οι Ρομά που είχαν εγκατασταθεί και έμεναν εκεί τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα μπήκαν μπουλντόζες πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ανάπλασης του.

Να θυμίσουμε ότι μετά την παραχώρηση της χρήσης του κάστρου από το ΥΠ.ΕΘ.Α. τον Δεκέμβριο του 2016, για ένα χρονικό ορίζοντα 49 ετών, η Π.Ε. Πρέβεζας προσανατολίζεται στην επανάχρησή του σαν Διοικητικό Κέντρο και στην ένταξη πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων, έτσι ώστε ο χώρος να μετατραπεί από το σκοτεινό σημείο που είναι σήμερα, σε ένα τοπόσημο – πνεύμονα στο κέντρο της πόλης. 

Η παρούσα μελέτη, διαχειρίζεται το πλαίσιο στο οποίο προτείνονται ενέργειες και προτάσεις, χωροταξικά και χρονικά, της επανάχρησης του κάστρου.

Η μελέτη κινείται στους παρακάτω άξονες και αντιμετωπίζει:

Την χωροθέτηση των νέων χρήσεων, διοικητικών, πολιτιστικών και αθλητικών, στο εσωτερικό του κάστρου.

Την οργάνωση του πρασίνου και των χώρων αναψυχής.

Την αποκατάσταση και ανακατασκευή επιλεγμένων κτιρίων

Το κεντρικό κτίριο του Κάστρου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Απομακρύνθηκαν οι Ρομά και μπήκαν μπουλντόζες στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4292759149482309020

Τα καλύτερα

item