Δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε παγωτό όταν έχει καύσωνα

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, κατά τους θερμούς μήνες και όταν η ζέστη είναι αφόρητη επιλέγουμε να φάμε ένα παγωτό, νομίζοντας ότι αυτό θα μας ανακουφίσει και θα μας δροσίσει. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Δηλαδή μπορεί με το που φάμε ένα παγωτό η θερμοκρασία του σώματος μας αντί να πέσει να ανέβει.

Γιατί συμβαίνει αυτό, εξήγησε στη New York Post, η Tara Marchello, καθηγήτρια διαιτολογίας στο University of Kansas.

Η διαιτολόγος λοιπόν πως όλα αρχίζουν από την στιγμή που θα φάμε το παγωτό και ο οργανισμός μας θα αρχίσει τη διαδικασία της πέψης. Τότε λοιπόν ο οργανισμός «δουλεύει» προκειμένου να κάψει τα λίπη, τις πρωτεΐνες και τα σάκχαρα.

«Έχει να κάνει με το θερμικό αποτέλεσμα της πέψης και της απορρόφησης των ουσιών. Και όταν χωνεύουμε, αυτό δημιουργεί ενέργεια και θερμότητα. Επομένως, η θερμοκρασία του σώματός μας μπορεί να αυξηθεί». Εξηγεί η Tara Marchello.

Το παγωτό μας… «καίει»

Βέβαια η ίδια διευκρινίζει πως δεν πρέπει να περιμένουμε τεράστια αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μας.

«Αυτό που μας κάνει περισσότερο καλό είναι να έχουμε σαν προτεραιότητά μας να μένουμε ενυδατωμένοι με νερό ενώ έχει πολλή ζέστη έξω. Πίνετε αρκετό νερό, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φυσικά» λέει η Marchello.

Το ιδανικό σε περιόδους καύσωνα είναι να τρώμε ελαφριά φαγητά τα οποία να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Τέτοια είναι οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα μούρα και το πεπόνι.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρώμε βαριά φαγητά, με σάλτσες και καρυκεύματα, ή και τηγανητά. Υπομονή θα περάσει ο καύσωνας και μπορεί να τα φάτε μετά.

Άρα καλό είναι όταν τρώμε παγωτό να γνωρίζουμε συνειδητά γιατί το κάνουμε και όχι να λέμε πως το τρώμε για να δροσιστούμε γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορούμε απλά και δίχως ενοχές να λέμε ότι το τρώμε γιατί μας αρέσει το παγωτό.

epirusblog.gr
5 of 5
Δείτε γιατί δεν πρέπει να τρώτε παγωτό όταν έχει καύσωνα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2650212197032660357
item