Ένας έξυπνος τρόπος για να μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αντιηλιακό

Το αντιηλιακό όπως ξέρουμε κάνει μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά. Προστατεύει το δέρμα μας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, κυρίως το καλοκαίρι αλλά όχι μόνο. 

Το αντιηλιακό πρέπει να είναι μια από τις καθημερινές σας συνήθειες, γιατί αλλιώς υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να προσβληθείτε από καρκίνο του δέρματος ή το δέρμα σας να γεράσει πριν της ώρας του.

Πρόκειται όμως για κάτι που οι περισσότεροι έχουν δυσκολία να θυμούνται. Αν βρίσκονται στην παραλία λιγότερο, αλλά θα πρέπει να το εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση ακόμα κι όταν δεν βρίσκονται σε αυτή. Η Dr. Jackie Walters δίνει μια πρακτική συμβουλή πάνω σε αυτό.

Σύμφωνα με το healthdigest.com, η ίδια δήλωσε πως βάζει πάντα μια σταγόνα foundation στο αντιηλιακό της «Θέλω όντως λίγη κάλυψη», εξήγησε. «Ήμουν στην Ελλάδα για εννέα ημέρες και φορούσα αντηλιακό κάθε μέρα και ήταν καταπληκτικό. Έμοιαζε σαν να είχα βάλει μακιγιάζ».

Με αυτόν τον τρόπο θυμάται να έχει το αντιηλιακό της στην καθημερινή περιποίηση του δέρματός της. 

«Το τοποθετώ μαζί με το μακιγιάζ μου, οπότε αν είναι στην ίδια περιοχή με το μακιγιάζ μου, βάζω μια σταγόνα foundation και καλύπτω ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό μου με αυτό, ώστε να μην το ξεχάσω», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Είναι σχεδόν σαν να λέω στους ασθενείς μου: Βάλτε τα αντισυλληπτικά σας χάπια μαζί με την οδοντόκρεμά σας». Βέβαια, μπορείτε να τροποποιήσετε την συμβουλή της, όπως ταιριάζει σε εσάς.

Αν για παράδειγμα, δεν φοράτε μακιγιάζ, μπορείτε να βάλετε ένα μπουκάλι με αντιηλιακό δίπλα από τα κλειδιά σας, η κάποιο άλλο αντικείμενο που παίρνετε μαζί σας καθημερινά. Εφόσον είναι δίπλα του, λογικά θα βάλετε λίγο πριν φύγετε από το σπίτι.

Γιατί πρέπει όλοι μας να φοράμε αντιηλιακό κάθε ημέρα; Η επιστήμη λέει πως αυτό είναι από πολλές απόψεις μια πολύ καλή ιδέα. Και δεν πρέπει να φοράτε μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στα χέρια ή στα πόδια. 

Η Dr. Walters συμφωνεί πηγαίνοντας ένα βήμα πιο κάτω. Κι αυτό το κάνει με το να διευκρινίζει ποιος ακριβώς θα πρέπει να ανησυχεί για την έκθεση στον ήλιο. «Όλοι πρέπει να φορούν αντηλιακό», είπε. «Άνδρας, γυναίκα, αγόρι, κορίτσι, όλοι πρέπει να φορούν αντηλιακό».

«Για πρώτη φορά φέτος, είδα πραγματικά έναν καρκίνο του δέρματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων», πρόσθεσε η Walters. «Αυτό μου έφερε ξανά στο μυαλό γιατί χρειαζόμαστε αυτό το προϊόν και ότι είναι προστατευτικό για το δέρμα».

epirusblog.gr
5 of 5
Ένας έξυπνος τρόπος για να μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αντιηλιακό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3118844879978224665
item