Άρτα: Ορεινός αγώνας δεόμου στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Στις 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Συρράκο των Βόρειων Τζουμέρκων ο 4ος ορεινός αγώνας δρόμος "Syrrako Trail Run".
Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης, αποτελεί ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες, κατά την εξέγερση ενάντια στον Τούρκικο ζυγό στις αρχές Ιουλίου 1821.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα μονοπάτια της χαράδρας του Χρούσια, μεταξύ των δύο ιστορικών κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών και θα διέρχεται το δάσος της Πάντζας, εκεί ακριβώς που οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν, πολέμησαν και στην συνέχεια προφυλάχθηκαν και έσωσαν τελικά το γένος μας, το καλοκαίρι 1821.

Συνεπώς, πρόκειται για έναν αγώνα που έχει ως στόχο να συνδέσει την ιστορία με το περιβάλλον και τον πολιτισμό με το αθλητικό ιδεώδες. 
Η εκκίνηση του αγώνα, θα δοθεί στις 9.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Συρράκου. Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι και επισκέπτες άνω των 18 ετών ή ανήλικοι με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αγώνας, είναι συνδιοργάνωσης του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, του Κέντρο Μελέτης, Ανάδειξης και Προστασίας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Συρράκου «ο Γεώργιος Γιαννιώτης», του Ορειβατικού Ομίλους Συρράκου, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Συρράκου, του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων και των τουριστικών επιχειρήσεων Συρράκου.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ορεινός αγώνας δεόμου στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1473271139156986253
item