Από Αθήνα κατευθείαν Παρίσι ο Μπιν Σαλμάν: Τον υποδέχεται απόψε ο Μακρόν, εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο θα υποδεχθεί σήμερα στο Παρίσι ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μετά την Ελλάδα, όπου υπέγραψε 11 διακρατικές συμφωνίες ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν θα έχει δείπνο εργασίας στο Ελυζέ με τον Γάλλο πρόεδρο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Μακρόν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον σκοπό της επίσκεψης, που έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Γαλλία και η Ευρώπη προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές ενέργειας εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν και ανακοίνωσε συμφωνία για την προμήθεια ντίζελ. 

Τον περασμένο μήνα στη σύνοδο των επτά πλουσιότερων κρατών G7 ο Μακρόν απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού με στόχο την πτώση των τιμών του πετρελαίου καλώντας τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ, όπως η Σαουδική Αραβία, να αυξήσουν την παραγωγή – μια πρόταση που όμως δεν έπεισε άλλους ηγέτες της G7.

Η συνάντηση του Μπιν Σαλμάν με τον Μακρόν έρχεται μετά το πρόσφατο τετ-α-τετ του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Από Αθήνα κατευθείαν Παρίσι ο Μπιν Σαλμάν: Τον υποδέχεται απόψε ο Μακρόν, εν μέσω ενεργειακής κρίσης
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2233023060031420095
item