Βουλή: Κεκλεισμένων των θυρών και με ρήτρα απορρήτου η συνεδρίαση για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

Η υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ, θα εξεταστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία συγκαλείται εκτάκτως σήμερα στις 14:00.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν και θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις βουλευτών ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος καθώς και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο προγραμματισμός για την άμεση σύγκληση της επιτροπής έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος το πρωί της Πέμπτης, μια ημέρα μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών «το ταχύτερο δυνατό».

Κεκλεισμένων των θυρών και ρήτρα απορρήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου ο διοικητής της ΕΥΠ αλλά και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να ενημερώσουν τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας για ευαίσθητα ή απόρρητα ζητήματα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να δεχθούν ρήτρα εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα πάντως που αναμένεται να θέσουν οι βουλευτές θα αφορά το περίφημο λογισμικό παρακολουθήσεων «Predator» και αν αυτό έχει αγοραστεί και χρησιμοποιείται από την Ελληνικές αρχές. 

Πρόκειται για το σύστημα με το οποίο έγινε η απόπειρα «μόλυνσης» του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο σε σχετική ερώτηση του κ. Γ. Καμίνη αναφορικά με άλλη υπόθεση παρακολούθησης κινητού τηλεφώνου (του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη) ο κ. Γεραπετρίτης είχε απαντήσει γραπτώς πως «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως και οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος φορέας στην Ελλάδα, δεν έχει προβεί στην προμήθεια του λογισμικού Predator. 

Συνεπώς παρέλκει το ερώτημα εάν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος παρακολουθείται μέσω του συγκεκριμένου λογισμικού από την Ε.Υ.Π., οπότε ήταν απολύτως ακριβής η τοποθέτηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου».

Πάντως, στελέχη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το αν μπορούν να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα για την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη καθώς δεν έχουν στην διάθεσή τους κανένα στοιχείο για την υπόθεση, ούτε καν το πόρισμα της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Βουλή: Κεκλεισμένων των θυρών και με ρήτρα απορρήτου η συνεδρίαση για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4250813274896295699
item