Γιάννενα: Μια καλή ευκαιρία για... καλύτερο γούστο

Εκτός από τα δέντρα που κόπηκαν για να γίνει ο νέος, μεγάλος κυκλικός κόμβος έξω από το δικαστικό μέγαρο, ενδέχεται να μετακινηθούν και τα αγάλματα που βρίσκονται εκεί.

Το ένα είναι η προτομή του Γεωργίου Μυλωνά και είναι έργο του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη.

Το άλλο, είναι ένα κακόγουστο «ανάθημα» που απεικονίζει την Ολυμπιάδα και τον Μέγα Αλέξανδρο. Το άγαλμα «φόρτωσε» στην πόλη των Ιωαννίνων η δημαρχία Γκόντα, η οποία αποδεχόταν τις δωρέες του απόδημου Ηπειρώτη Μιχάλη Σέρβου. 

Είναι ακόμα άγνωστο τι θα γίνει με το άγαλμα. Μια πιθανότητα είναι να αποθηκευτεί προσωρινά, μέχρι να τελειώσουν τα έργα. 

Μακάρι να αποθηκευτεί και... μόνιμα.

Ανεξαρτήτως προθέσεων, το άγαλμα είναι κακόγουστο και «ετοιματζίδικο» και η τοποθέτησή του σε κεντρικό σημείο της πόλης, απλά προσυπέγραψε την αισθητική της δημοτικής αρχής Γκόντα.

Το άγαλμα δημιουργήθηκε στο εργαστήριο παραγωγής γλυπτών κατά παραγγελία (κάτι σαν τις έτοιμες δημιουργίες που τοποθετούνται για διακοσμητικούς λόγους σε διάφορα σημεία) τον αδελφών Ματσολίνι. 

Βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο των Ιωαννίνων τα τελευταία 18 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ένα αντίστοιχης αισθητικής άγαλμα υπάρχει στην άκρη της πλατείας, που αναπαριστά τον βασιλιά Πύρρο. Είναι του ίδιου δωρητή και του ίδιου κατασκευαστή.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μια καλή ευκαιρία για... καλύτερο γούστο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 205010047671941273
item