Γιάννενα: Στα Ιωάννινα έρχεται ο οικουμενικός Πατριάρχης

“Ιστορικό γεγονός” χαρακτηρίζει η Μητροπολη Ιωαννίνων την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, από τις 11 έως τις 13 Ιουλίου...
Η υποδοχή Οικουμενικού Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 8:30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία, και την ίδια μέρα το απόγευμα στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου.

Την επόμενη ημέρα θα τελεσθεί Πατριαρχικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του  Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας.

Προσκαλούνται λοιπόν άπαντες, κλήρος και λαός, όπως παραβρεθούν στις δύο επίσημες υποδοχές την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 8:30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και το απόγευμα στις 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου, καθώς και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Μητροπόλεως μας ότι με την φροντίδα των ενοριών και ανά Αρχιερατική περιφέρεια θα διατεθούν δωρεάν πούλμαν για την μεταφορά όλων όσων επιθυμούν να είναι στα θυρανοιξια και τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Παϊσίου. Για τις λεπτομέρειες θα απευθυνθείτε στους εφημερίους σας.

Να παραστούμε λοιπόν όλοι ανταποκρινόμενοι σε αυτό το προσκλητήριο που αφορά ένα μοναδικό γεγονός για την ιστορία της πόλης και της Μητροπόλεως μας
”, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Μητρόπολη.

Πηγή: ertnews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα Ιωάννινα έρχεται ο οικουμενικός Πατριάρχης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8516748479354881184
item