Άρτα: Στη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας προχωρά ο Δήμος Αρταίων

Χρ. Τσιρογιάννης : «Θέλουμε την νεολαία μας ενεργή και δίπλα μας»

Στη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Αρταίων προχωρά η Δημοτική Αρχή ύστερα και από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου. Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με το Δημοτικό Συμβούλιο, να ψηφίζει υπέρ της πρότασης αυτής του Δημάρχου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, θα αποτελεί άτυπο θεσμικό όργανο του Δήμου θα συνεργάζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο και θα δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά, να διατυπώνουν και να συμμετέχουν συμβουλευτικά με τις ιδέες και τις απόψεις τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Δήμου και γενικότερα της περιοχής της Άρτας.

Ο Δήμος προσβλέπει σε ένα ελεύθερο, ανοικτό και δημοκρατικό όργανο συνεχούς και ουσιαστικού διαλόγου της Νεολαίας με την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα λειτουργεί από τους Νέους και νέες που ζουν στην Άρτα.

«Αυτό που μας ώθησε στην συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας είναι ότι θέλουμε τα νέα παιδιά κοντά μας για το λόγο ότι διαθέτουν «φρέσκα» μυαλά και ιδέες και αυτό είναι που χρειαζόμαστε. 

Χρειαζόμαστε τον αυθορμητισμό τις σύγχρονες ανάγκες τους και την αγάπη για την περιοχή που ζουν και εργάζονται», ανέφερε στη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας θα αποτελείται από Νέους και Νέες που κατοικούν στον Δήμο Αρταίων ηλικίας 17-30 χρονών. Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας μπορούν να είναι νέοι Δημότες του Δήμου Αρταίων, οι οποίοι είναι:

α) εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων και ομάδων νέων της πόλης που δραστηριοποιούνται σε τοπικά ζητήματα.
β) ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη που συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων.
γ) εκπρόσωποι νέων πολιτών του Δήμου. Η επιλογή των νέων θα γίνεται με κλήρωση που θα πραγματοποιείται μέσα από το “Μητρώο Νέων Δημοτών”. Ο αριθμός των Δημοτών θα ισούται κάθε φορά με το ένα τρίτο (1/3) του αθροίσματος των δύο παραπάνω κατηγοριών που θα συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Ο Δήμος Αρταίων καλεί φορείς, συλλόγους, σωματεία και νέους πολίτες να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής για τη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας έως στις 21 Αυγούστου στον εξής σύνδεσμο: https://forms.gle/3BNMfvpVc4wLsheL7

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στη συγκρότηση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας προχωρά ο Δήμος Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4228821019597893642
item