Γιάννενα: Επίσκεψη στο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιωαννιτών» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποίησε, χτες Τρίτη 12 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από την Cristiana Costinescu Αναπληρώτρια Ελληνικής γεωγραφικής μονάδας στην Διεύθυνση Απασχόλησης και την Σάντυ Γαλαίου υπεύθυνη του Προγράμματος.

Από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης παρευρέθηκε η Μαρία Ζαμπέλη, στέλεχος της Μονάδας Β΄ Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων ΕΚΤ των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Από την Ειδική υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου παρευρέθηκαν η Προϊσταμένη Εύη Παπανικολάου και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος Μπαλτογιάννης Νικόλαος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος ΗΠΕΙΡΟΣ, καθώς και η Μέγα Γεωργία Προϊσταμένη της ΜΟΝΑΔΑΣ Β1 και τον Τσακτσίρα Κων/νο στέλεχος Μονάδας Β2.

Την Ευρωπαϊκή επιτροπή υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος κος Πάνου Δημήτριος με την Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης κα Τζιοβάρα Σοφία, τον υπεύθυνο Προγραμμάτων κο Γκουγιάννο Αθανάσιο και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Νομικού Προσώπου.

Στην επίσκεψη αυτή ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταλλάχτηκαν απόψεις και δόθηκαν οδηγίες στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας για το πώς θα εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες της πόλης μας.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια δομή που ξεκίνησε την λειτουργία του στις 15/09/2017 και που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. 

Με τη λειτουργία του, αναπτύχθηκε ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου μας.

Το Κέντρο Κοινότητας έχει δεχθεί συνολικά 44.652 αιτήματα και έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 9.538 άτομα για το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επίδομα στέγασης, γέννησης, αναπηρίας και υπερηλίκων. 

Παράλληλα έχει παράσχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και την παραπομπή των δημοτών σε άλλες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα στο Νομικό μας Πρόσωπο λειτουργεί και το Παράρτημα Ρομά από τις 1/11/2021 το οποίο εξυπηρετεί θύλακες φτώχειας, καταυλισμούς Ρομά, περιοχές με υψηλή συγκέντρωση μεταναστών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας. Το παράρτημα Ρομά έχει δεχτεί 1.555 αιτήματα και έχουν καταγραφεί 527 άτομα.

Το εν λόγω Παράρτημα έχει ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, η οποία βιώνει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό και ζει υπό συνθήκες διαβίωσης μη αποδεκτές.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επίσκεψη στο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιωαννιτών» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5356910620404378260
item