Τι πρέπει να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές; – Το ξεχνάνε σχεδόν όλοι

Όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις από το σπίτι και να πας διακοπές κάνεις όλες τις απαραίτητες ενέργειες εντός σπιτιού για να είναι έτοιμο προτού φύγετε. 

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που σχεδόν κανείς δεν κάνει.

Πρόκειται για ένα πολύ καλό κόλπο που είναι απαραίτητο, όμως, να το εφαρμόσετε κι έχει να κάνει με τα τρόφιμα που έχετε αποθηκεύσει στον καταψύκτη. Ένα κόλπο που θα σας δείξει εάν είναι ασφαλές να καταναλώσετε το φαγητό που αφήσατε στην κατάψυξη όταν επιστρέψετε.

Μερικές φορές όταν φεύγετε διακοπές, γίνονται διακοπές ρεύματος που ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει απόψυξη και φθορά των τροφίμων που αποθηκεύονται στον καταψύκτη.

Για να μάθετε εάν αυτά τα είδη διατροφής είναι τόσο παγωμένα όσο τα αφήσατε, χρησιμοποιήστε αυτό το απλό κόλπο πριν φύγετε από το σπίτι: γεμίστε ένα φλιτζάνι με νερό και βάλτε το στην κατάψυξη.

Όταν παγώσει, τοποθετήστε ένα κέρμα στην κορυφή και επιστρέψτε το στον καταψύκτη.

Αν βρείτε το νόμισμα στο κάτω μέρος του κυπέλλου, όταν επιστρέψετε μετά από πολλές μέρες διακοπών, θα πρέπει να πετάξετε όλο το φαγητό αμέσως. 

Σημαίνει ότι το ψυγείο είχε μείνει χωρίς ρεύμα αρκετές ώρες με αποτέλεσμα το φαγητό σας να ξεπαγώσει και να ξαναψυχθεί.

Εάν το κέρμα βρίσκεται στην κορυφή, αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε διακοπή ρεύματος και το φαγητό σας είναι τόσο καλό όσο όταν το πρωτοβάλατε στην κατάψυξη.

Αν το νόμισμα βρίσκεται στη μέση, σημαίνει ότι το ρεύμα κόπηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και τα περισσότερα από τα είδη διατροφής σας είναι μάλλον ακόμα φρέσκα.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι πρέπει να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές; – Το ξεχνάνε σχεδόν όλοι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4867389096056732963
item