Ρωσικό πλοίο με κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι- Εξηγήσεις από την Άγκυρα ζητά το Κίεβο

Σε εξηγήσεις καλεί τον Τούρκο πρέσβη το Κίεβο για την απόφαση των αρχών να επιτρέψουν σε ρωσικό πλοίο να αποπλεύσει από τουρκικό λιμάνι ενώ μεταφέρει κλεμμένα σιτηρά από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, το υπο ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, απέπλευσε αργά το βράδυ, χθες, από λιμάνι στη βορειοδυτική Τουρκία, ενώ οι ουκρανικές αρχές είχαν ζητήσει από την Τουρκία να κατασχέσει το πλοίο καθώς ανέφερε ότι στο φορτίο του βρίσκονταν ουκρανικά σιτηρά.

Από τη μεριά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε ως ψευδείς τις πληροφορίες ότι το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί από τις τουρκικές αρχές και προφανώς αρνήθηκε τις κατηγορίες περί κλοπής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ουκρανίας, Όλεγκ Νικολένκο προχώρησε σε πολύ αυστηρή δήλωση, ανάλογη της ενόχλησης του Κιέβου: «Λυπούμαστε ότι το ρωσικό πλοίο Zhibek Zholy, το οποίο ήταν γεμάτο κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά, επετράπηκε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Καράσου παρά τις αποδείξεις που παρουσιάστηκαν για παρανομία στις τουρκικές αρχές», ανέφερε ο Νικολένκο, ανακοινώνοντας την έκκληση του Τούρκου πρέσβη στο Κίεβο ώστε «να δώσει εξηγήσεις γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».

We regret that Russia’s ship Zhibek Zholy which was full of stolen Ukrainian grain, was allowed to leave Karasu port despite criminal evidence presented to the Turkish authorities. Türkiye’s Ambassador in Kyiv will be invited to @MFA_Ukraine to clarify this unacceptable situation
epirusblog.gr
5 of 5
Ρωσικό πλοίο με κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι- Εξηγήσεις από την Άγκυρα ζητά το Κίεβο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8675094645848325406

Τα καλύτερα

item