Μεγαλοχώρι: Το χωριό στη Σαντορίνη που μοιάζει σαν… πίνακας ζωγραφικής (φώτο)

Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά, πως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Σαντορίνης, είναι το διάσημο ηλιοβασίλεμά της, η θέα του οποίου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Και πώς να μην συμβαίνει αυτό, άλλωστε, όταν οι εικόνες που αντικρίζει κανείς εδώ είναι δύσκολο να συγκριθούν με οποιοδήποτε άλλο ηλιοβασίλεμα σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της γης;

Ωστόσο, η Σαντορίνη, δεν είναι μόνο το ηλιοβασίλεμά της. Είναι και οι ιδιαίτερες παραλίες της, η τοπική και πλούσια γαστρονομία και φυσικά τα ονειρικά, κυκλαδίτικα χωριά της.

Ανάμεσα σε αυτά και το Μεγαλοχώρι, ένας όχι και τόσο δημοφιλής προορισμός, που ωστόσο, αξίζει να ανακαλύψει ο επισκέπτης του νησιού.

Το Μεγαλοχώρι, λοιπόν, παρόλο που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα πιο κοσμοπολίτικα και πολυσύχναστα Φηρά, είναι ένα από τα πιο ήρεμα και γαλήνια «διαμαντάκια» του νησιού, που στην κυριολεξία αποτελεί την έκπληξη της Σαντορίνης.

Στην ουσία πρόκειται για ένα πολύ μικρό και παραδοσιακό χωριό, που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός κυκλαδίτικου χωριού.

Σαν πίνακας ζωγραφικής

Η μοναδική αισθητική του, σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, καθώς εδώ όλα μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από κάποιον άρτια επιμελημένο πίνακα ζωγραφικής, με τα πάλλευκα κτίρια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με τις χρωματιστές λεπτομέρειες από τις φούξια βουκαμβίλιες και τα μπλε πορτοπαράθυρα, τα λαβυρινθώδη σοκάκια με τις χαρακτηριστικές ζωγραφισμένες ντάμες και τις εικόνες ηρεμίας και απόλυτης ησυχίας που επικρατούν σε κάθε γωνιά του.

Ο σεβασμός που έχει δοθεί στην παράδοση γίνεται αντιληπτός σε όλα τα σημεία του χωριού, το οποία φημίζεται για την άρρηκτη σχέση του με το κρασί. 

Στο Μεγαλοχώρι, άλλωστε, βρίσκονται και κάποια από τα πιο γνωστά και διεθνώς αναγνωρισμένα οινοποιία του νησιού.

Η καλύτερη ώρα για να το επισκεφτεί κανείς είναι είτε το πρωί είτε το απογευματάκι, για να απολαύσει κανείς τους νωχελικούς ρυθμούς που το χαρακτηρίζουν. 

Και γιατί όχι και το βραδάκι για μια πιο ατμοσφαιρική βόλτα στην πλατεία και ένα απολαυστικό σεργιάνι στα κουκλίστικα σοκάκια του.

epirusblog.gr
5 of 5
Μεγαλοχώρι: Το χωριό στη Σαντορίνη που μοιάζει σαν… πίνακας ζωγραφικής (φώτο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6304194455016158494

Τα καλύτερα

item