Πλημμύρα στη Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο η Δούρου, μετά από έφεση της Εισαγγελίας

Σε δεύτερο βαθμό θα δικαστούν η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ακόμα τέσσερα άτομα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017, μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά της πρόσφατης απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η άσκηση της έφεσης από την Εισαγγελία αφορά, εκτός από την πρώην περιφερειάρχη, δύο ακόμα πρόσωπα από το Δασαρχείο και άλλα δύο από την Πολεοδομία, που θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο, όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είχαν αθωώσει συνολικά 13 πρόσωπα, ενώ είχαν κρίνει ενόχους 8 κατηγορούμενους για πλημμελήματα, επιβάλλοντάς τους ποινές με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ο δικηγόρος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς, μετά την άσκηση έφεσης, σχολίασε: «Η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, καθώς είχε παρέλθει το 10ήμερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης, είναι παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κυρία Δούρου πολιτικά όμηρος εν όψει των εκλογών».

To σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη Ρένα Δούρου

«Η Ρένα Δούρου αθωώθηκε πλήρως από κάθε κατηγορία για την πλημμύρα της Μάνδρας, μετά από δύο χρόνια δικαστικής διαδικασίας.

Η προσπάθεια να της χρεωθούν πολιτικές επιλογές προηγούμενων δεκαετιών που οδήγησαν στην τραγωδία απέτυχε παταγωδώς.

Η, μετά από 15 ημέρες, άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης λειτουργεί μόνο ως πρόσχημα για τη συντήρηση κλίματος δικαστικής ομηρίας και της Ρένας Δούρου.

Εμείς, υπερασπιζόμενοι σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους σκοπιμότητες θα αποκρουστούν και πάλι».


epirusblog.gr
5 of 5
Πλημμύρα στη Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο η Δούρου, μετά από έφεση της Εισαγγελίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 725162162709330715
item